• Groot aanbod stedentrips
 • Zeer veel steden informatie
 • Direct boeken en alle informatie verzameld

Er zijn maar weinig steden in de wereld terug te vinden die indrukwekkende overblijfselen uit het verleden op even magistrale wijze weten te combineren met een hedendaagse en jonge uitstraling als Berlijn. Wanneer we het hebben over deze stad kunnen we niet anders dan terugdenken aan een van de donkerste pagina’s uit de geschiedenis van Duitsland, namelijk toen haar hoofdstad in twee werd verdeeld door ‘De Muur’. Op vandaag is Berlijn een van de drukst bezochte steden van Europa en dat is deels te danken aan de vele indrukwekkende bezienswaardigheden, maar dan wel gecombineerd met een uitstekende toeristische infrastructuur en een haast ongekend bruisend uitgaansleven.

Bezienswaardigheden in Berlijn

Veel reizigers die er voor kiezen om een stedentrip Berlijn te boeken doen dit om kennis te maken met de imposante bouwwerken en enkele unieke overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog die je gegarandeerd nog steeds koude rillingen bezorgen. Wij zetten de belangrijkste bezienswaardigheden die je tijdens een stedentrip Berlijn absoluut gezien moet hebben graag even voor jou op een rijtje.

 • Restanten van de Berlijnse Muur

Je kan onmogelijk een bezoek brengen aan Berlijn zonder enkele restanten van de ooit zo gevreesde Berlijnse Muur op foto te zetten. De Berlijnse Muur was in volle glorie 45 kilometer lang en werd bijzonder zwaar bewaakt. Toen inwoners van het oosten naar het westen wilden vluchten om daar een welvarender bestaan op te bouwen werden ze doodgeschoten door de grenspolitie. Naar schatting kwamen ongeveer 200 mensen op deze manier om het leven. De val van de Berlijnse Muur werd ingezet door het opheffen van het IJzeren Gordijn. Uiteindelijk mocht ze worden neergehaald op 9 november 1989 waardoor er opnieuw sprake was van een echte hoofdstad. Op vandaag zijn er nog slechts enkele restanten van de Berlijnse Muur verspreid over de stad terug te vinden waarvan vooral de East Side Gallery het bezoeken meer dan waard is.

 • Brandenburger Tor

Wanneer we het vandaag de dag hebben over Berlijn, dan denken we uiteraard automatisch aan de Brandenburger Tor. Dit is dan ook zonder enige twijfel het bekendste bouwwerk van de stad die symbool staat voor de Duitse eenheid. De poort werd voltooid in het jaar 1795 en bestaat uit een zuilengalerij met een hoogte van 26 meter en een breedte van 66 meter. Ieder jaar op oudejaarsavond wordt vanaf de poort prachtig vuurwerk afgestoken.

 • Checkpoint Charlie

In het verlengde van de restanten van de Berlijnse Muur ligt Checkpoint Charlie. Deze voormalige controlepost mag dan niet meer origineel zijn, dat neemt niet weg dat het een van de bekendste en tevens ook belangrijkste bezienswaardigheden is die Berlijn te bieden heeft. Een bezoek aan dit wachthuisje mag dan ook zeker niet in je planning ontbreken!


 • Reichstag

Het Reichstag is de zetel van het parlement en kenmerkt zich door een prachtige, glazen koepel. Het indrukwekkende bouwwerk is terug te vinden aan het Platz der Republik en beschikt over een electische stijl. De bouw nam zo’n tien jaar in beslag. In 1933 raakte het Reichstag zwaar beschadigd door een brand. Het vermoeden gaat dat het de nazi’s waren die de brand hebben aangestoken, maar daar is nooit bewijs voor gevonden, in tegendeel. Uiteindelijk was het de Nederlandse communist Marinus van der Lubbe die voor de brand verantwoordelijk werd gehouden en bijgevolg werd geëxecuteerd. Als reactie op de brand werd de noodtoestand uitgeroepen waarna de partij van Hitler de macht kon grijpen. Na afloop van de Tweede Wereldoorlog werd het pand grondig gerestaureerd, hetzij met de nodige tussenpauzes. Het Reichstag staat op de 22ste plaats in de top 25 van beste bezienswaardigheden van Europa volgens de gewaardeerde TripAdvisor Travelers Choice Awards.

 • Schloss Charlottenburg

Het Schloss Charlottenburg is een n van de meest imponerende bouwwerken van Berlijn. Dit prachtige paleis had helaas ook te lijden onder de Tweede Wereldoorlog waardoor er van de oorspronkelijke meubels niet veel meer over is gebleven. Bovendien is het paleis door de jaren heen diverse malen uitgebreid waardoor het reeds aanzienlijke verschillen vertoont in vergelijking met de tijd toen het nog ‘Lietzenburg’ heette. Tijdens een bezoek aan het Schloss Charlottenburg kan je het Museum für Vor- und Frühgeschichte ontdekken evenals de vertrekken van Frederik De Grote. Ook de Gouden Galerij zal je ongetwijfeld nog een lange tijd bijblijven.

 • Berliner Dom

Geen stedentrip Berlijn zonder de Berliner Dom te hebben gezien! Deze bekende kerk is gelegen op het Museuminsel en vond haar oorsprong tussen 1895 en 1905. De Dom staat op de plaats waar door de jaren heen altijd een kerk of kathedraal heeft gestaan. De bekendste voorganger van de Dom is ongetwijfeld de barokke kathedraal die er werd gebouwd in 1747. Hoe indrukwekkend de buitenkant van het bouwwerk ook mag zijn, het is een absolute aanrader om het interieur te ontdekken. Tijdens een wandeling doorheen de kerk dien je vooral aandacht te schenken aan het prachtige Sauerorgel dat beschikt over zomaar even 113 registers. Vergeet ook de crypte niet die plaats biedt aan 80 sarcofagen van Pruisische koningen.

 • The Story of Berlin

Wanneer je maar niet genoeg kan krijgen van het boeiende verleden van de Duitse hoofdstad is het een aanrader om een bezoek te brengen aan het museum ‘The Story of Berlin’. Dit museum neemt je mee op een ontdekkingsreis doorheen 800 jaar geschiedenis. Let op, wanneer je een toegangsticketje voor dit museum koopt kan je dat ook gebruiken om de atoomschuilkelder te bezoeken. Deze is terug te vinden onder de Kurfrstendamm. Beide bezienswaardigheden zijn een absolute aanrader voor jong en oud.

 • Holocaust-Mahnmal

Het Holocaust-Mahnmal is een mooi voorbeeld van een modern monument met een klassieke betekenis. Dit gedenkteken werd speciaal gebouwd om de talrijke Joden die vermoord werden te herdenken. Het monument bestaat uit 2711 betonnen blokken die een oppervlakte van maar liefst 19.000 vierkante meter bestrijken. Vergeet tijdens een bezoek aan het Holocaust-Mahnmal ook niet om de onderliggende tentoonstellingsruimte te bezoeken.

Met de Hop-on hop-off bus door Berlijn!

Zoals je hebt kunnen lezen heeft Berlijn voor jou als reiziger heel wat moois in petto! Wanneer je echter slechts een of twee dagen in de stad bent is het bijna onmogelijk om alles te zien… of niet? Wat zou je er van denken om een hop-on hop-off bus tour te boeken via Viator.com? Door het boeken van een dergelijke tour kan je in amper 2 uur en 30 minuten de mooiste bezienswaardigheden van Berlijn op de gevoelige plaat vastleggen! Daar komt bij dat je geen ellenlange wandelingen dient te maken, maar gewoon in alle comfort kan genieten. Wanneer dit voor jou als muziek in de oren klikt is het beslist de moeite waard om een hop-on hop-off bus tour in Berlijn nu extra voordelig te boeken via Viator.com! Ook tal van andere excursies behoren uiteraard tot de mogelijkheden.

Openbaar vervoer in Berlijn

Het openbaar vervoer van Berlijn is er een om u tegen te zeggen. De busdienst alleen al bestaat uit zomaar even 150 lijnen die de hele stad doorkruisen. Naast de bus kan je er als reiziger ook voor kiezen om gebruik te maken van de U-Bahn of S-Bahn. Deze laatste kunnen we het best omschrijven als een soort van sneltram die vooral is bedoeld om grote afstanden mee af te leggen.

De U-Bahn beschikt over 9 lijnen en heeft 163 haltes die verspreid over de Duitse hoofdstad zijn terug te vinden. Heb je het hier niet zo op begrepen en wil je toch liever de metro nemen? Dan is ook dat mogelijk vanaf 04h00 ’s morgens tot 00h30 ’s nachts. Tijdens het weekend kan je ook een beroep doen op een van de nachtlijnen die je veilig vanuit de uitgaansbuurt naar je hotel of andere accommodatie zullen brengen.

Berlijn beschikt eveneens over een tramnetwerk, maar de lijnen van dit netwerk lopen vooral door het oosten van de stad. Hierdoor blijft een groot gedeelte buiten je bereik waardoor je als toerist haast verplicht bent om te combineren.

Wanneer je tijdens een stedentrip Berlijn graag zoveel mogelijk cultuur wenst op te snuiven en daarvoor veelvuldig gebruik gaat maken van het openbaar vervoer raden we je aan om even de mogelijkheden van de zogenaamde Berlin WelcomeCard te bekijken. Deze kaart kan worden aangekocht voor een periode van 48 of 72 uur of 5 dagen. Je kan deze kaart kopen om gebruik te maken van het openbaar vervoer in ofwel de AB of de ABC zones. Niet alleen geldt de Berlin WelcomeCard als vervoersbewijs, bovendien krijg je op vertoon van deze kaart ook nog eens zomaar even 200 verschillende kortingen. Dit alles zorgt er voor dat de Berlin WelcomeCard voor toeristen ongetwijfeld een zeer interessante meerwaarde zal betekenen.

Aanbod bekijken
 • Berlijn-kerst-stedentrip-berlijn
 • Berlijn-vuurwerk-stedentrip-berlijn
 • Berlijnse-dom-stedentrip-berlijn
 • Berlijnse-muur-bezienswaardigheden-berlijn
 • Brandenburger-Tor-stedentrip-Berlijn
 • Stedentrip-berlijn-Brandenburger-Tor
Gasamen-stedentrips
 • Voordelig reizen
 • Transfer mogelijk
 • Leuke aanbiedingen
Klantbeoordeling

8,9

BEKIJK AANBOD
stedentrips goedkoop
 • Leuke aanbiedingen
 • Groot assortiment
 • Online klantenservice
Klantbeoordeling

8,7

BEKIJK AANBOD
stedentrip-travelbird
 • Leuk aanbod
 • Overzichtelijk
 • Voordelig
Klantbeoordeling

8,4

BEKIJK AANBOD
stedentrip-stip
 • Veelzuidig aanbod
 • Eenvoudig
 • 2 Zoover Awards
Klantbeoordeling

8,6

BEKIJK AANBOD
stedentrip aanbieding
 • Beste touroperator
 • +40 jaar ervaring
 • Enthousiast team
Klantbeoordeling

8,6

BEKIJK AANBOD

Ben je van plan om een stedentrip Berlijn te boeken? In dat geval zal je beslist even stil willen blijven staan bij het aanbod aan vliegtickets. Berlijn beschikt over twee luchthavens genaamd Berlijn Tegel en Berlijn Schönefeld die allebei zeer frequent door een groot aantal luchtvaartmaatschappijen vanuit alle uithoeken van Europa worden aangevlogen.

Goedkope vliegtickets Berlijn

Berlijn is een zeer populaire, toeristische, maar ook zakelijke bestemming. Dit zorgt er voor dat een groot aantal luchtvaartmaatschappijen er voor hebben gekozen om de stad op te nemen in hun vluchtschema. Dit geldt voor gewone lijnmaatschappijen, maar ook lagekostenmaatschappijen waaronder easyJet bieden frequente vluchten aan. Wanneer je echt voordelige vliegtickets Berlijn wenst te boeken kan het aan te raden zijn om te vliegen op Berlijn Schönefeld. Deze luchthaven ligt iets verder van het stadscentrum verwijderd, maar beschikt over een eigen terminal van easyJet waardoor je steeds tegen een zeer lage prijs een vliegticket kan boeken.

Berlijn Tegel Airport

Berlijn Tegel Airport is de belangrijkste luchthaven van Berlijn. De luchthaven is gelegen ten noordwesten van de stad en beschikt over in totaal vijf terminals die worden aangeduid als A, B, C, D en E. De eerste twee terminals, namelijk A en B zijn terug te vinden in het hoofdgebouw. Berlijn Tegel Airport is terug te vinden op een afstand van zo’n 12 kilometer van het stadscentrum. Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden al dan niet rechtstreekse vluchten aan op deze luchthaven. Het betreft maatschappijen als KLM, Air Berlin, Lufthansa, Germanwings en Brussels Airlines.

Je dient er als reiziger rekening mee te houden dat Berlijn Tegel niet over een treinstation beschikt. Dit zorgt er voor dat je bent aangewezen op de bus. De JetExpressBus TXL vertrekt iedere 6 à 10 minuten op de luchthaven en uit de stad. De tijd die je er over doet om met de bus in het centrum van de stad te komen ligt rond de 40 minuten, maar kan sterk afhankelijk zijn van het tijdstip. Bij druk verkeer kan de reistijd zomaar een behoorlijk stuk langer worden.

Ben je er niet helemaal voor te vinden om met de bus naar het centrum af te reizen? In dat geval kan je er ook nog voor kiezen om een taxi te nemen. De officiële taxi’s bevinden zich aan de uitgangen van de terminals A, C en E.

Berlijn Schönefeld Airport

Berlijn Schönefeld Airport is gelegen in de deelstaat Brandenburg net ten zuiden van de Duitse hoofdstad. De luchthaven beschikte oorspronkelijk over vier terminals, maar op vandaag is Terminal C niet langer in gebruik. Terminal B wordt daarenboven uitsluitend gebruikt door de lagekostenmaatschappij easyJet. Het centrum van Berlijn is gelegen op 22 kilometer afstand. Wanneer je er voor kiest om vliegtickets te boeken naar Berlijn Schönefeld kan je dat doen bij onder andere de maatschappijen Germania, Aeroflot, easyJet, Norwegian en Tunisair.

Indien je naar het centrum van Berlijn wil treinen kan je er voor kiezen om gebruik te maken van de RE7 of RB14 treinen. Ook de S-Bahn nemen is uiteraard een mogelijkheid. Je dient er rekening mee te houden dat de regionale treinen dan wel minder frequent mogen rijden, dat neemt niet weg dat er een aanzienlijk kortere reistijd voor in de plaats komt. De beide treinen doen niet alleen Berlijn aan, daarnaast wordt er ook halt gehouden bij tussenliggende stations zoals Karlshorst, Ostbahnhof, Alexanderplatz en Friedrichstrasse. Om er zeker van te zijn dat je vlot op je eindbestemming en dus in je hotel komt wordt het aangeraden om uit te stappen in het station Alexanderplatz. Dit station ligt zeer centraal en biedt prima verbindingen met de rest van de stad.

Heb je het helemaal niet begrepen op het openbaar vervoer en wil je liever een taxi nemen? Ook dat is een mogelijkheid. De taxi’s wachten je graag op aan de uitgang van de terminal. Let wel, buiten het standaard tarief voor de rit wordt een toeslag in rekening gebracht voor de bagage.

WTC-vliegtickets
 • 1.000.000+ klanten
 • 30 jaar ervaring
 • 1# van NL
Klantbeoordeling

8,3

BEKIJK AANBOD
vliegtickets-boeken
 • Beste aanbieder NL
 • Gratis annuleren
 • Goedkoopste tickets
Klantbeoordeling

9,1

BEKIJK AANBOD
vliegtickets-tix
 • Zoover Award 2015
 • Zoek op budget
 • Vluchten vergelijken
Klantbeoordeling

7,5

BEKIJK AANBOD
Schipholtickets
 • Eenvoudig boeken
 • Betrouwbaar
 • Online vergelijken
Klantbeoordeling

8,5

BEKIJK AANBOD
cheaptickets-vliegtickets
 • Betalen met iDeal
 • Snelle bevestiging
 • Online vergelijken
Klantbeoordeling

8,0

BEKIJK AANBOD

Berlijn krijgt ieder jaar opnieuw enorme aantallen toeristen over de vloer. Deze populariteit heeft er voor gezorgd dat er door de jaren heen een toeristische infrastructuur is ontstaan zoals we dat van een wereldstad gewoon zijn. Dit wil zeggen dat iedere gast zich hier in geen tijd thuis zal voelen. Of je nu houdt van luxe en comfort of je gewoon nood hebt aan een bed om na een lange dag buiten lekker in te kunnen slapen tegen een scherpe prijs, het behoort allemaal tot de mogelijkheden!

Goedkope hotels in Berlijn

Een stedentrip Berlijn boeken hoeft je niet perse handenvol geld te kosten. Zoals je verder hier op Stedentripidee.nl reeds hebt kunnen lezen is het op tal van verschillende manieren mogelijk om goedkope vliegtickets te boeken naar de Duitse hoofdstad. Daar komt bij dat ook je accommodatie niet noodzakelijk duur hoeft te zijn, in tegendeel. Berlijn is een stad die zeer toegankelijk is voor zowel jong als oud. Dat zorgt er voor dat er zowel luxueuze hotels zijn terug te vinden als voordelige verblijfadressen die geschikt zijn voor ieders budget. Wanneer je op zoek bent naar goedkope hotels in Berlijn zijn met name het Ibis Budget Berlin Kurfürstendamm, het Ibis Budget Berlin Potsdamer Platz en het Hauptstadtferien Berlin absoluut de moeite waard. Voor een zeer lage prijs kan je hier genieten van een ruime basis aan comfort in combinatie met een erg lekker ontbijt om de dag goed mee te beginnen.

Hostels in Berlijn

Wanneer je niet perse nood hebt aan het comfort of de extra faciliteiten van een hotel kan je er eveneens voor kiezen om een van de verschillende hostels te boeken die verspreid over de stad zijn terug te vinden. Zoals reeds aangegeven is Berlijn een stad die wil dat ook jongeren er zich op en top thuisvoelen. Veel jonge reizigers hebben echter geen groot budget voor handen waardoor ze op zoek zijn naar zo voordelig mogelijke verblijfadressen. Wat dat betreft bieden hostels deze doelgroep alles waarnaar ze op zoek zijn. Populaire hostels die je voorzien van een zeer lage overnachtingsprijs zijn met name het Amstel House Hostel, het A&O Berlin Mitte Hostel en het AapHotel – hotel & Hostel. Indien je interesse hebt om een van deze hostels te boeken kan je daarvoor het best terecht bij Hostelworld.com. Daar boek je eenvoudig, snel en bovendien zeer voordelig de beste hostels in Berlijn!

hotels-boeken-stedentrip-booking
 • Gratis annuleren
 • Nederlands
 • Breed aanbod
Klantbeoordeling

8,5

BEKIJK AANBOD
hostelworld
 • Boekingsgarantie
 • Geen boekingskosten
 • Goedkoop
Klantbeoordeling

9,1

BEKIJK AANBOD
stedentrips goedkoop
 • Vergelijken
 • Extra voordeel
 • Geen boekingskosten
Klantbeoordeling

8,8

BEKIJK AANBOD
stedentrip-travelbird
 • Ultieme reiservaring
 • Beste aanbod
 • Zeer bekend
Klantbeoordeling

8,4

BEKIJK AANBOD
 • Beste prijs garantie
 • Geen extra kosten
 • 510.000 hotels
Klantbeoordeling

8,8

BEKIJK AANBOD

Berlijn is een stad die haar bezoekers bijzonder veel te bieden heeft. Wanneer je er voor hebt gekozen om geen korte stedentrip, maar een wat langere vakantie te boeken kan je er op een bepaald ogenblik ook eens aan denken om de omgeving van Berlijn te ontdekken. Op een afstand van amper 35 kilometer vinden we bijvoorbeeld het voormalige concentratiekamp van Sachenhausen terug. Dit is een zeer bezienswaardige locatie die ongetwijfeld een grote indruk op je zal maken. Met een huurauto komen ook deze bijzondere plaatsen plots binnen handbereik te liggen!

Auto huren in Berlijn bij Hertz

Misschien wel ’s werelds bekendste autoverhuurbedrijf is uiteraard van de partij in de Duitse hoofdstad. Wanneer je graag een keuze wil kunnen maken uit een groot aanbod aan huurauto’s om de stad en de omgeving mee te verkennen ben je bij Hertz beslist aan het juiste adres. Dit autoverhuurbedrijf beschikt over zomaar even tien verschillende vestigingen die verspreid over het grondgebied van de hoofdstad zijn terug te vinden. Uiteraard beschik je eveneens over de mogelijkheid om een auto te huren bij Hertz op de luchthaven Berlin Schönefeld waardoor je meteen uit het vliegtuig je huurauto in kan stappen en aan je vakantie kan beginnen!

Auto huren in Berlijn bij CarDelMar

Indien je een vlucht hebt geboekt op Berlijn Tegel kan je er ook voor kiezen om een auto te huren bij het populaire en tevens financieel zeer interessante CarDelMar. Dit autoverhuurbedrijf biedt haar klanten niet alleen een mooi aanbod aan eigentijdse en goed onderhouden wagens aan, daarnaast kan je er ook voor kiezen om een tijdelijke autoverzekering zonder eigen risico af te sluiten! Op deze manier wordt mogelijke schade compleet ingedekt! Kan je stedentrip Berlijn om eenn of andere reden niet plaatsvinden, maar heb je reeds je huurauto geboekt? Geen probleem, want CarDelMar biedt haar klanten steevast de mogelijkheid om hun boeking geheel kosteloos te annuleren!

auto-huren-stedentrip-hertz
 • Beste prijsgarantie
 • Geen annuleringskosten
 • Geen extra kosten
Klantbeoordeling

6,0

BEKIJK AANBOD
autoeurope-autoverhuur
 • Geen creditcardkosten
 • +60 jaar ervaring
 • Mobiele apps
Klantbeoordeling

7,1

BEKIJK AANBOD
cardelmar-auto-huren
 • Geen eigen risico
 • Gratis annuleren
 • Geen extra kosten
Klantbeoordeling

8,1

BEKIJK AANBOD
cheapcars-autoverhuur
 • Gratis annuleren
 • +1000 aanbieders
 • Geen extra kosten
Klantbeoordeling

6,0

BEKIJK AANBOD
alamo-autoverhuur
 • No-Risk garantie
 • +2000 locaties
 • Geen extra kosten
Klantbeoordeling

7,4

BEKIJK AANBOD

Veel reizigers houden er van om te vliegen, maar er zijn ook heel wat mensen die tijdens de trip naar hun bestemming graag wat mee willen pikken van de omgeving. In een vliegtuig is dat uiteraard onmogelijk waardoor een treinreis plots een zeer interessant alternatief wordt. Een treinreis Berlijn boeken kan vanuit Nederland op tal van verschillende manieren. In ieder geval zorgen de treinen van NS International er steeds voor dat je in alle comfort naar je bestemming kan afreizen en dat terwijl je ongetwijfeld onderweg heel wat prachtige landschappen en steden zult kunnen aanschouwen.

Rechtstreeks van Amsterdam Centraal naar Berlijn

Vanuit Nederland bestaan er verschillende mogelijkheden om, al dan niet rechtstreeks naar Berlijn te treinen. De meest voor de hand liggende keuze is gebruikmaken van de Intercity Berlijn die er voor zorgt dat je vanuit Amsterdam Centraal in ongeveer 6 uur en 20 minuten op je eindbestemming zal arriveren. De trein brengt je in dit geval tot in het Berlin Hauptbahnhof waardoor je meteen in het kloppende hart van de stad vertoeft. Een treinreis Berlijn boeken kan ook via Schiphol, Rotterdam en Utrecht. Vanuit Rotterdam dien je rekening te houden met een reistijd van 7 uur en 16 minuten terwijl de snelste route vanuit Utrecht gaat. De verbinding tussen Utrecht en Berlijn duurt dan ook amper 6 uur en 16 minuten.

Vroeg boeken is de boodschap!

Met de trein naar Berlijn afreizen is niet alleen interessant omdat je onderweg een behoorlijk stuk van het landschap mee kunt pikken, bovendien kan het ook nog voordeliger zijn dan het boeken van een vliegticket. Wanneer je er zeker van wil zijn dat je met de Intercity Berlijn tegen een zo scherp mogelijk prijskaartje de Duitse hoofdstad kan bezoeken is het altijd een goed idee om zo vroeg mogelijk je boeking te doen. Vroeg boeken staat wat dat betreft gelijk aan voordeliger reizen, maar let op, de goedkoopste tickets kunnen niet omgeboekt of geannuleerd worden!

nsinternational-treinreis
 • Betalen met iDeal
 • Eenvoudig plannen
 • Online boeken
Klantbeoordeling

7,0

BEKIJK AANBOD
Gasamen-stedentrips
 • Eenvoudig zoeken
 • Veilig betalen
 • Voordelig reizen
Klantbeoordeling

8,5

BEKIJK AANBOD
Vergelijk stedentrips
 • Hotel+treinticket
 • Excursies bijboeken
 • Transfer mogelijk
Klantbeoordeling

7,4

BEKIJK AANBOD
stedentrips goedkoop
 • Vergelijken
 • Extra voordeel
 • Geen boekingskosten
Klantbeoordeling

8,8

BEKIJK AANBOD
stedentrip aanbieding
 • Beste touroperator
 • +40 jaar ervaring
 • Enthousiast team
Klantbeoordeling

8,6

BEKIJK AANBOD

Berlijn is een stad die zich kenmerkt door een uitstekende bereikbaarheid. Niet alleen bieden een groot aantal luchtvaartmaatschappijen vliegtickets aan naar deze stad, bovendien is ze ook nog eens rechtstreeks per trein te bereiken vanuit verschillende steden in Nederland. Heb je het niet zo begrepen op het vliegtuig of de trein? Moet het vooral nog goedkoper? In dat geval kan een busreis voor jou een goede keuze zijn! Een busreis vanuit Amsterdam naar Berlijn met de Berlin Linien Bus duurt zo’n acht uur en dertig minuten. Er wordt in deze tijdspanne een afstand gereden van 577 kilometer. Het traject brengt je via Almelo en Nordhorn naar Hannover en over Wolfsburg naar Berlijn.

Waarom kiezen voor een busreis Berlijn?

Oudere reizigers die graag in alle comfort willen reizen, maar er niet meer van houden om het vliegtuig te nemen kunnen er voor kiezen om een busreis Berlijn te boeken. Dit geldt ook voor jonge mensen die een leuke en bovendien voordelige stedentrip willen beleven. Het boeken van een busreis naar Berlijn kost je dan ook doorgaans nog minder dan een ticketje bij een lagekostenmaatschappij en ook de Intercity Berlijn zal nog iets duurder uitvallen. Wil je dus echt kunnen genieten van een zo voordelig mogelijke stedentrip Berlijn? Dan is het boeken van een busreis zeker en vast iets voor jou!

kras-busreizen
 • +90 jaar ervaring
 • Veilig betalen
 • Veelzuidig aanbod
Klantbeoordeling

7,6

BEKIJK AANBOD
stedentrip aanbieding
 • Beste touroperator
 • +40 jaar ervaring
 • Enthousiast team
Klantbeoordeling

8,6

BEKIJK AANBOD
Gasamen-stedentrips
 • Eenvoudig zoeken
 • Veilig betalen
 • Voordelig reizen
Klantbeoordeling

8,5

BEKIJK AANBOD
stedentrips goedkoop
 • Vergelijken
 • Extra voordeel
 • Geen boekingskosten
Klantbeoordeling

8,8

BEKIJK AANBOD
oad-busreizen
 • Breed aanbod
 • Aanbiedingen
 • Hotel + Bus
Klantbeoordeling

7,8

BEKIJK AANBOD
 • Musicals in Londen, een onvergetelijke ervaring

  Tijdens een stedentrip Londen zal je er niet voor willen kiezen om 's avonds gewoon in je hotel of andere accommodatie te blijven. Londen is namelijk een stad die je de k

  Lees verder
 • handbagage ryanair

  De afmetingen en regels van de handbagage bij Ryanair

  Wanneer je er voor kiest om voor je stedentrip een vlucht met Ryanair te boeken en je graag de kostprijs van je vlucht zoveel mogelijk wenst te beperken kan het interessa

  Lees verder
 • musicals New-york

  Musicals in New York, een unieke ervaring

  Wanneer je er voor hebt gekozen om een stedentrip New York te boeken krijg je een enorm uitgebreid aanbod aan mogelijkheden voorgeschoteld. Zowel tijdens de dag als na he

  Lees verder
 • Waar moet je op letten bij het huren van een auto?

  Indien je er tijdens je stedentrip voor kiest om een auto te huren zijn er verschillende punten waar je bij voorkeur de nodige aandacht aan moet spenderen. Een auto huren

  Lees verder
 • Busreis naar Parijs – een goedkope stedentrip

  Veel mensen die Parijs willen ontdekken kiezen er tegenwoordig voor om gebruik te maken van de bus. Het boeken van een busreis naar Parijs is voor een echt voordelige

  Lees verder
 • Met de trein op stedentrip, stedentrips binnen handbereik

  Steeds meer mensen die een stedentrip boeken kiezen er voor om gebruik te maken van de trein als transportmiddel. De treinen van NS International waaronder de Thalys, ICE

  Lees verder
 • Openbaar vervoer eindhoven

  Openbaar vervoer naar vliegveld Eindhoven

  Ben je er niet zo voor te vinden om je met eigen vervoer in het drukke verkeer in en rond Eindhoven te moeten begeven? Dat hoeft ook helemaal niet! Gelukkig kan je ook me

  Lees verder
 • Met de bus op stedentrip, goedkoop en comfortabel reizen

  Wat zou je er van denken om voor je volgende stedentrip het roer eens helemaal om te gooien? Vergeet die lange wachttijden op luchthavens of die vaak enorme drukte op tre

  Lees verder
 • Hoe echt goedkope vliegtickets vinden?

  Wanneer je een vakantie naar het buitenland wenst te boeken zal je er in het merendeel van de gevallen voor kiezen om een vlucht te boeken. Vooral wanneer je een reis naa

  Lees verder
 • Verken Dublin in een Hop on Hop Off bus

  Heb je een stedentrip Dublin geboekt, maar verblijf je slechts enkele dagen in deze Ierse stad? Wil je tijdens je korte verblijf graag zoveel mogelijk van de stad gezien

  Lees verder

Over Stedentripidee

Op stedentripidee.nl vindt u de leukste aanbiedingen voor uw geweldige stedentrip.!

Waarom Stedentripidee?

 • Groot aanbod stedentrips
 • Zeer veel steden informatie
 • Direct boeken en alle informatie verzameld

Handige links

Partners