• Groot aanbod stedentrips
 • Zeer veel steden informatie
 • Direct boeken en alle informatie verzameld

 

De stad waar oud en nieuw elkaar ontmoeten, betoverende parel aan de Donau, het zijn slechts enkele benamingen die door reizigers voor en na een stedentrip worden gebruikt om het unieke karakter en de schoonheid van Boedapest te verwoorden. De Hongaarse hoofdstad beschikt over een dermate rijk architecturaal verleden dat alleen een wandeling doorheen het hart van de stad je al meerdere malen naar adem zal doen happen. De unieke architecturale pracht van de gebouwen, de verrassend gastvrije Hongaren en de aanwezigheid van tal van ontspannende thermale baden zorgt er voor dat je na een stedentrip Boedapest altijd met opgeladen batterijen terug huiswaarts keert.

 

 

Bezienswaardigheden Boedapest

Tijdens een stedentrip Boedapest zal je als vanzelfsprekend een goed beeld willen krijgen van het verleden van de stad. Dat beeld wordt grotendeels gerealiseerd aan de hand van de vele, prachtige bezienswaardigheden die verspreid over de stad zijn terug te vinden.

Parlementsgebouw van Boedapest

Het negentiende eeuwse parlementsgebouw van Boedapest is niet alleen het bekendste, maar tevens het meest imposante gebouw van de stad. Het betreft de residentiële woning van de president, maar bovendien zetelt hier ook het Hongaars parlement. Wanneer je met name het interieur en de kroonjuwelen van het parlement wenst te ontdekken is het noodzakelijk om een tour in groep te boeken. Het gebouw is, grotendeels omwille van de activiteiten van het parlement dus niet individueel en ook niet altijd te bezoeken.

Gellértbaden

Eén van de belangrijkste troeven van Boedapest zijn uiteraard de vele warmwaterbronnen en geneeskrachtige baden die verspreid over de stad zijn terug te vinden. De Gellértbaden zijn daar één van. Op deze locatie bevindt zich een geneeskrachtige bron die beschikt over een vergaand verleden. Reeds in de dertiende eeuw zouden hier mensen heen zijn gekomen om te kunnen genieten van de weldaden van deze baden. Op vandaag is het populaire badhuis verbonden aan een hotel. Een ticketje voor deze baden kan op voorhand worden geboekt tegen de scherpst mogelijke prijs via Viator.com. Dit kan reeds vanaf een prijs van slechts 20 euro.

Kasteelheuvel

In het stadsdeel Boeda vinden we de kasteelheuvel terug. Deze heuvel is één van de oudste delen van de stad waardoor het een bijzondere aanblik geniet. Reizigers die tijdens een korte stedentrip alvast de belangrijkste bezienswaardigheden gezien willen hebben doen er goed aan om hier hun vakantie te beginnen. Niet alleen het Boedakasteel, maar ook het Vissersbastion evenals de prachtige Matthiaskerk zijn hier namelijk terug te vinden. Ben je even moe van het stappen en heb je wel trek in een lekker glaasje? Neem dan zeker eens een kijkje in één van de vele, gezellige kroegen in dit oude stadsdeel waar mannen dagelijks nog een spelletje komen kaarten of schaken.

Heldenplein

Aan de Andrássyboulevard vinden we het zogenaamde Heldenplein terug. Dit plein is op zich reeds een belangrijke bezienswaardigheid, mede door de aanwezigheid van het Millenniummonument. Dit monument werd gebouwd ter ere van het 1000-jarige bestaan van het land. De bouw van het monument nam zomaar even 16 jaar in beslag, maar het resultaat mag er absoluut zijn! Aan het Heldenplein is voor de liefhebbers ook het Museum voor Schone Kunsten evenals de Kunsthal terug te vinden.

Margareta-eiland

Boedapest kan net als de andere hoofdsteden in Europa op bepaalde ogenblikken bijzonder hectisch zijn. Reizigers die er voor kiezen om een stedentrip Boedapest te boeken, maar even rust en ontspanning wensen doen er dan ook goed aan om even een bezoekje te brengen aan het zogenaamde Margareta-eiland. Het eiland is met beide stadsdelen verbonden door middel van een brug. Het park kreeg de naam van de dochter van Koning Bela IV die hier tijdens de dertiende eeuw in een klooster leefde. De ruïnes van dit klooster zijn op vandaag nog te bezoeken evenals twee publieke baden.

Grote Synagoge

De Grote Synagoge van Boedapest is de tweede grootste die er in de wereld is terug te vinden. Het indrukwekkende gebouw dateert uit de negentiende eeuw en beschikt over een lengte van 75 meter en een breedte van 27 meter. In de Grote Synagoge wordt plaats geboden aan zomaar even 3000 personen.

Geologisch Museum

Het Geologisch Museum van de stad Boedapest is een parel van formaat. Het museum is ondergebracht in een werkelijk adembenemend Jugendstilgebouw. Het gebouw werd ontworpen door Ödön Lechner welke wordt aanzien als de Hongaarse Gaudí. Liefhebbers kunnen in dit museum een ronduit indrukwekkende collectie mineralen, fossielen en andere geologische fenomenen waarnemen. Een absolute aanrader dus!

 

Budapest Card

Wanneer je de Hongaarse hoofdstad Boedapest op zo efficiënt mogelijke wijze wil bezoeken doe je er goed aan om de Budapest Card aan te kopen. Deze kaart kan worden aangekocht voor een periode van 24, 48 of 72 uur en biedt je gratis toegang of een aanzienlijke korting op tal van bezienswaardigheden. Bij iedere kaart is ongelimiteerd gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen en daarnaast kan je twee gratis tours boeken doorheen de stad. De Budapest Card kan worden aangekocht via Viator.com voor een prijs vanaf slechts 17 euro.

 

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer van Boedapest is vandaag de dag vrij goed geregeld. Wanneer je, je wil verplaatsen doorheen het stadscentrum kan je dat het best doen door gebruik te maken van de tram. Het tramnetwerk bestaat uit meer dan 30 verschillende tramlijnen die op diverse plaatsen aansluiting bieden op de meer dan 200 buslijnen. De prijzen die voor het gebruik van het openbaar vervoer in rekening worden gebracht behoren tot de laagste van Europa. Op de belangrijkste verbindingswegen beschikken zowel bussen als trams over een nachtservice.

 

Ook wanneer je niet alleen het centrum van Boedapest wil ontdekken, maar ook de heuvelachtige gebieden die rondom de stad zijn gelegen is gebruikmaken van de bus een mogelijkheid. Let wel, dit is alleen weggelegd voor de reiziger met een behoorlijke dosis geduld. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen gewone, lokale en zogenaamde expressbussen. De lokale bussen zijn voorzien van een zwart nummer terwijl de expresbussen een rood nummer hebben. In principe volgen beide soorten bussen dezelfde route, alleen stoppen de lokale varianten veel meer waardoor je rekening dient te houden met een behoorlijke reistijd. Let op, wanneer je gebruik maakt van een bus en je wenst uit te stappen aan een bepaalde halte moet je tijdig op de rode knop drukken. Doe je dit niet, dan rijdt de chauffeur gewoon door naar de volgende.

 

Wil je, je tijdens de spitsuren verplaatsen in het centrum van de Hongaarse hoofdstad? Neem dan niet de bus. Het verkeer is dan immers zo hectisch dat je reistijd eenvoudig wordt verdubbeld. Een interessanter alternatief is dan het ondergrondse metronetwerk. De metro van Boedapest is niet alleen erg proper, daarnaast werkt ze ook nog eens uitermate efficiënt. Het metronetwerk bestaat uit drie verschillende lijnen en kleuren waarvan de gele lijn meteen de oudste is op het Europese vasteland.

 

Sta je er niet om te springen om gebruik te maken van de bus, de metro of de tram? In dat geval kan je ook nog één van de Hongaarse taxi’s nemen. Let op dat je kiest voor een officiële taxi. Lang niet alle taxi’s die rondrijden in de Hongaarse hoofdstad hebben een licentie waardoor ze torenhoge kosten in rekening brengen. De officiële taxi’s zijn te herkennen aan het logo op de zijkant van de wagen. Let er ook altijd op dat de chauffeur zijn meter instelt bij vertrek, want ook dat willen ze wel eens “vergeten”.

 

Aanbod bekijken
 • Boedapest-stedentrip-brug
 • Skyline-stedentrip-boedapest
 • Brug-stedentrip-boedapest
 • Boedapest-winter
Gasamen-stedentrips
 • Voordelig reizen
 • Transfer mogelijk
 • Leuke aanbiedingen
Klantbeoordeling

8,9

BEKIJK AANBOD
stedentrips goedkoop
 • Leuke aanbiedingen
 • Groot assortiment
 • Online klantenservice
Klantbeoordeling

8,7

BEKIJK AANBOD
 • Snel7
 • Overzichtelijk
 • Goedkoop
Klantbeoordeling

8,6

BEKIJK AANBOD
stedentrip-travelbird
 • Leuk aanbod
 • Overzichtelijk
 • Voordelig
Klantbeoordeling

8,6

BEKIJK AANBOD
stedentrip-stip
 • Snel7
 • Overzichtelijk
 • Goedkoop
Klantbeoordeling

8,6

BEKIJK AANBOD

Een vliegticket boeken naar Boedapest doe je niet zonder eerst een kleine vergelijking uit te voeren. De toeristische aantrekkingskracht van Boedapest heeft er namelijk voor gezorgd dat een groot aantal luchtvaartmaatschappijen een verbinding met de Hongaarse hoofdstad hebben ingelegd. Je kan er op vandaag dan ook voor kiezen om een beroep te doen op de diensten van een lijnmaatschappij, maar ook verschillende prijsvechters vliegen je tegen een zeer voordelige prijs naar Boedapest. Door een beroep te doen op één van deze partijen wordt jouw stedentrip Boedapest meteen een behoorlijk stuk voordeliger.

 

Goedkope vliegtickets

Vanuit Nederland is het zoals reeds aangegeven op tal van verschillende manieren mogelijk om naar Boedapest te vliegen. De meeste reizigers kiezen er voor om gebruik te maken van de mogelijkheden die KLM aanbiedt, maar het loont toch de moeite om nog even verder te kijken. Ryanair vliegt je bijvoorbeeld vanuit verschillende Nederlandse luchthavens tegen een zeer voordelige prijs naar de Hongaarse hoofdstad en hetzelfde kan uiteraard ook worden gezegd van die andere prijsvechter Transavia. Door het vergelijken van de beschikbare vliegtickets op een website als Cheaptickets.nl of Vliegtickets.nl zorg je er in ieder geval voor dat je steeds zo goedkoop mogelijke vliegtickets Boedapest kan boeken.

 

Van de luchthaven naar het centrum

De luchthaven van Boedapest is gelegen op zo’n 22 kilometer van het centrum en wordt omgeven door vele belangrijke snelwegen. Deze zorgen voor een uitstekende bereikbaarheid, al dien je toch al snel rekening te houden met een reistijd van een kleine 30 minuten.

 

Wanneer je de afstand tussen de luchthaven en het centrum van de stad wenst te overbruggen met het openbaar vervoer beschik je over verschillende mogelijkheden. In eerste instantie kan je via Terminal 2 de bus 200E nemen. Deze bus vormt een verbinding tussen de luchthaven en het metrostation Kobanya-Kispest. Op deze locatie kan je dan vervolgens de blauwe M3 metro nemen naar het centrum van Boedapest. Deze metro heeft als eindstation het Deak Ferenc in het centrum van de stad. De rit duurt ongeveer een kleine 45 minuten.

 

De tweede mogelijkheid is het nemen van de AirportShuttle minibus. Deze minibussen vertrekken vanaf Terminal 2 en rijden naar een specifieke locatie in het centrum van de stad, bijvoorbeeld je eigen hotel. De bus wordt gedeeld met andere reizigers die eveneens in dezelfde buurt moeten worden afgezet. Op deze manier geniet je van een comfortabele transfer naar het centrum terwijl de prijs van een ticketje toch aanzienlijk kan worden gedrukt.

 

Wil je liever alleen, samen met je partner of met je gezin direct naar je hotel worden gebracht? Hou je er van om alles op voorhand, voor aanvang van je stedentrip geregeld te hebben? In dat geval kan je er eveneens voor kiezen om een privé transfer te boeken via de website Viator.com. Een dergelijke transfer is reeds mogelijk voor een prijs vanaf slechts 11,80 euro.

WTC-vliegtickets
 • Snel7
 • Overzichtelijk
 • Goedkoop
Klantbeoordeling

8,6

BEKIJK AANBOD
vliegtickets-boeken
 • Snel7
 • Overzichtelijk
 • Goedkoop
Klantbeoordeling

8,6

BEKIJK AANBOD
vliegtickets-tix
 • Snel7
 • Overzichtelijk
 • Goedkoop
Klantbeoordeling

8,6

BEKIJK AANBOD
Schipholtickets
 • Snel7
 • Overzichtelijk
 • Goedkoop
Klantbeoordeling

8,6

BEKIJK AANBOD
cheaptickets-vliegtickets
 • Snel7
 • Overzichtelijk
 • Goedkoop
Klantbeoordeling

8,6

BEKIJK AANBOD

Eén van de eerste zaken waar je naar zal willen kijken bij het boeken van een stedentrip Boedapest is het hotel waarin je zal verblijven. Boedapest biedt reizigers op dat vlak een zeer uitgebreid aanbod aan mogelijkheden. De toeristische infrastructuur in deze stad bestaat op vandaag uit meer dan 1.400 accommodaties. Het betreft hier echte luxe hotels en appartementencomplexen die zijn voorzien van alle mogelijke comfort, maar daarnaast zijn er ook tal van verblijfadressen terug te vinden die geboekt kunnen worden tegen een zeer voordelige prijs. Ook voor wie tijdens een stedentrip Boedapest gebruik wenst te maken van een hostel zijn er voldoende mogelijkheden voor handen.

Goedkope hotels in Boedapest

Het spreekt voor zich dat lang niet iedereen die een stedentrip Boedapest boekt over een even groot budget beschikt. Veel reizigers hebben slechts beperkte financiële middelen voor handen waardoor ze vooral gebruik willen kunnen maken van een voordelige accommodatie. Verspreid over de stad Boedapest zijn voor deze doelgroep gelukkig enkele zeer comfortabele, maar toch erg voordelige hotels terug te vinden. Populaire, goedkope hotels in de stad zijn met name de Broadway City Panzio, Hotel Chesscom Belle Fleur Panzio. Deze hotels bieden je als gast een zeer comfortabele kamer aan om te overnachten, maar dan wel zonder dat je daarvoor een hoge prijs dient te betalen. Goedkope hotels in Boedapest kan je boeken tegen de best mogelijke prijs en de interessantste voorwaarden via de populaire boekingssite Booking.com.

 

Hostels in Boedapest

Boedapest staat er algemeen om bekend een zeer populaire stad te zijn onder backpackers. Dit heeft deels te maken met de uitstekende ligging van de Hongaarse hoofdstad, maar uiteraard ook met de bijzondere aantrekkingskracht die ze uitoefent op jongeren van over de hele wereld. Omwille van deze reden is de toeristische infrastructuur door de jaren heen verrijkt met een groot aantal hostels. Deze goedkope verblijfadressen bieden je de mogelijkheid om op comfortabele wijze te overnachten, maar dan wel zonder de extra faciliteiten van een hotel. Populaire hotels waarin je kan verblijven tegen een zeer lage prijs en die over een uitstekende reputatie beschikken zijn met name het The Hive Party Hostel, de Central Backpack King, het Avenue Hostel en het Big Fish Budapest Hostel. Al deze verschillende hostels kunnen op de meest voordelige wijze geboekt worden via de betrouwbare boekingssite Hostelworld.com.

Direct een goed hotel vinden

hotels-boeken-stedentrip-booking
 • Snel7
 • Overzichtelijk
 • Goedkoop
Klantbeoordeling

8,6

BEKIJK AANBOD
Gasamen-stedentrips
 • Snel7
 • Overzichtelijk
 • Goedkoop
Klantbeoordeling

8,6

BEKIJK AANBOD
hostelworld
 • Snel7
 • Overzichtelijk
 • Goedkoop
Klantbeoordeling

8,6

BEKIJK AANBOD
stedentrips goedkoop
 • Snel7
 • Overzichtelijk
 • Goedkoop
Klantbeoordeling

8,6

BEKIJK AANBOD
 • Snel7
 • Overzichtelijk
 • Goedkoop
Klantbeoordeling

8,6

BEKIJK AANBOD

Heb je het tijdens een stedentrip Boedapest even gehad met de drukte van de stad en wil je er graag even op uit? In dat geval kan je er voor kiezen om een tour te boeken, maar is het ook mogelijk om een auto te huren. Een auto huren zorgt er voor dat je steeds kan rekenen op een optimale vrijheid. Je kan gaan en staan waar je wil en dat ook nog eens op je eigen tempo. Wanneer je een huurauto ter beschikking hebt kan je bijvoorbeeld de omliggende wijnvelden nabij Boedapest ontdekken of kan je een uitstap maken naar het indrukwekkende Godollo Castle. Een auto huren Boedapest is in ieder geval op tal van verschillende manieren mogelijk.

 

Auto huren bij Hertz in Boedapest

Indien je een auto wenst te huren in Boedapest zal je dat als vanzelfsprekend willen doen bij een betrouwbare partij. In de Hongaarse hoofdstad zijn gelukkig verschillende vestigingen terug te vinden van het wereldbekende autoverhuurbedrijf Hertz. Op verschillende locatie verspreid over de stad kan je dan ook informatie inwinnen of je auto ophalen (en afleveren). De bekendste vestiging is uiteraard terug te vinden op de luchthaven van de stad. De meeste reizigers laten hun huurauto hier klaarzetten en leveren hem er netjes na hun stedentrip Boedapest terug af. Andere locaties waar je een auto kan huren bij Hertz in de stad zijn de Apáczai Csere János u. 4, Váci út 135 en Vecsés, Hertz u. 2.

 

Auto huren bij CarDelMar in Boedapest

Wanneer je graag voor aanvang van je stedentrip Boedapest je huurauto reeds wenst vast te leggen kan je er eveneens voor kiezen om daarvoor een beroep te doen op het autoverhuurbedrijf CarDelMar. Dit autoverhuurbedrijf zorgt er voor dat jouw huurauto klaar staat op de luchthaven waar je hem na afloop van je stedentrip terug kan achterlaten. CarDelMar biedt haar klanten een aanzienlijke keuze uit een mooi aanbod aan huurauto’s waardoor er voor iedereen een wagen is terug te vinden die perfect aan de verwachtingen zal weten te voldoen.

auto-huren-stedentrip-hertz
 • Snel7
 • Overzichtelijk
 • Goedkoop
Klantbeoordeling

8,6

BEKIJK AANBOD
autoeurope-autoverhuur
 • Snel7
 • Overzichtelijk
 • Goedkoop
Klantbeoordeling

8,6

BEKIJK AANBOD
cardelmar-auto-huren
 • Snel7
 • Overzichtelijk
 • Goedkoop
Klantbeoordeling

8,6

BEKIJK AANBOD
cheapcars-autoverhuur
 • Snel7
 • Overzichtelijk
 • Goedkoop
Klantbeoordeling

8,6

BEKIJK AANBOD
alamo-autoverhuur
 • Snel7
 • Overzichtelijk
 • Goedkoop
Klantbeoordeling

8,6

BEKIJK AANBOD

De meeste mensen die er voor hebben gekozen om een stedentrip Boedapest te boeken zullen uiteraard de voorkeur geven aan het vliegtuig. Het boeken van een vlucht zorgt er namelijk voor dat je doorgaans in minder dan 2 uur voet op Hongaarse bodem kan zetten. Toch kiezen lang niet alle reizigers er voor om een vliegticket te boeken. Veel mensen zijn bijvoorbeeld op doorreis wanneer ze halt houden in Boedapest of willen onderweg graag een glimp van het landschap opvangen. Omwille van deze reden is een treinreis naar de Hongaarse hoofdstad door de jaren heen een behoorlijk stuk populairder geworden.

 

Traject Amsterdam – Boedapest

Vanuit Amsterdam is het mogelijk om een treinreis te boeken van een slordige 14 uur die je naar de Hongaarse hoofdstad brengt. De treinreis wordt doorgaans vroeg in de ochtend aangevat in Amsterdam om vervolgens via Utrecht, Düsseldorf en Keulen het station van Frankfurt am Main te bereiken. Dit traject wordt uitgevoerd met de ICE – InterCityExpress. In Frankfurt vertrekt een andere ICE – InterCityExpress via Neurenberg naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Hier moet je overstappen op de EuroNight 347 Dacia trein die je via het Hongaarse Gyor naar Boedapest brengt. Bij het volgen van dit traject zal je doorgaans ’s avonds tussen 22h30 en 23h00 op je eindbestemming arriveren.

 

Traject naar Wenen via NS International

Een gedeelte van het traject, namelijk tot in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen kan worden geboekt via NS International. Je hebt op dit vlak de mogelijkheid om gebruik te maken van de ICE International evenals de City Night Line. Als reiziger worden er je 3 dagverbindingen aangeboden met 1 overstap evenals 1 nachtverbinding met zit-, lig- en bedplaatsen. Let wel, wanneer je er voor kiest om op deze manier een deel van het traject af te leggen zal je de vervolgreis vanuit Wenen zelf moeten uitstippelen. Anderzijds is het vanuit Wenen ook met een huurauto of met een privé transfer perfect mogelijk om de resterende afstand te overbruggen.

nsinternational
 • Snel7
 • Overzichtelijk
 • Goedkoop
Klantbeoordeling

8,6

BEKIJK AANBOD
 • Met de bus op stedentrip, goedkoop en comfortabel reizen

  Wat zou je er van denken om voor je volgende stedentrip het roer eens helemaal om te gooien? Vergeet die lange wachttijden op luchthavens of die vaak enorme drukte op tre

  Lees verder
 • Openbaar vervoer eindhoven

  Openbaar vervoer naar vliegveld Eindhoven

  Ben je er niet zo voor te vinden om je met eigen vervoer in het drukke verkeer in en rond Eindhoven te moeten begeven? Dat hoeft ook helemaal niet! Gelukkig kan je ook me

  Lees verder
 • Verken Dublin in een Hop on Hop Off bus

  Heb je een stedentrip Dublin geboekt, maar verblijf je slechts enkele dagen in deze Ierse stad? Wil je tijdens je korte verblijf graag zoveel mogelijk van de stad gezien

  Lees verder
 • Alles over winkels op Schiphol

  De luchthaven van Schiphol wordt tot één van de beste luchthavens van Europa gerekend. Dit niet alleen omwille van de veiligheid en de hoge mate aan service die je

  Lees verder
 • Op stedentrip vanaf Eindhoven, goedkoop op vakantie

  Wanneer je woonachtig bent in de omgeving van Eindhoven of wanneer je de drukte van andere Nederlandse luchthavens zoals deze van Schiphol het liefst wil ontwijken kan je

  Lees verder
 • Hoe echt goedkope vliegtickets vinden?

  Wanneer je een vakantie naar het buitenland wenst te boeken zal je er in het merendeel van de gevallen voor kiezen om een vlucht te boeken. Vooral wanneer je een reis naa

  Lees verder
 • shoppen Londen oxford street

  Londen, heerlijk shoppen voor ieders budget

  Ieder jaar opnieuw boeken veel mensen een stedentrip Londen, niet alleen om er kennis te maken met de vele bezienswaardigheden van de stad, maar ook om er heerlijk te gaa

  Lees verder
 • Met de trein op stedentrip, stedentrips binnen handbereik

  Steeds meer mensen die een stedentrip boeken kiezen er voor om gebruik te maken van de trein als transportmiddel. De treinen van NS International waaronder de Thalys, ICE

  Lees verder
 • musicals New-york

  Musicals in New York, een unieke ervaring

  Wanneer je er voor hebt gekozen om een stedentrip New York te boeken krijg je een enorm uitgebreid aanbod aan mogelijkheden voorgeschoteld. Zowel tijdens de dag als na he

  Lees verder
 • Parkeren bij vliegveld Schiphol, zorgeloos op vakantie

  Wanneer je met de auto naar de luchthaven van Schiphol reist zal je deze altijd met een gerust hart willen parkeren. Niets is namelijk zo vervelend om op vakantie te m

  Lees verder

Over Stedentripidee

Op stedentripidee.nl vindt u de leukste aanbiedingen voor uw geweldige stedentrip.!

Waarom Stedentripidee?

 • Groot aanbod stedentrips
 • Zeer veel steden informatie
 • Direct boeken en alle informatie verzameld

Handige links

Partners