• Groot aanbod stedentrips
 • Zeer veel steden informatie
 • Direct boeken en alle informatie verzameld

Het Poolse Krakau wordt algemeen aanzien als een van de belangrijkste cultuursteden die Midden-Europa te bieden heeft. Mede omwille van deze reden wordt er steeds vaker naar verwezen als het “Florence van Polen”. Tijdens een bezoek aan deze bijzondere stad worden reizigers vaak verrast door haar unieke schoonheid en haar bijzondere karakter. Krakau is dan ook een van de weinige Poolse steden die ongeschonden uit de Tweede Wereldoorlog is gekomen. Het centrum van de stad werd inmiddels ook opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ben je op zoek naar een bijzondere bestemming voor een stedentrip? Dan is Krakau het bekijken in ieder geval meer dan waard!

Bezienswaardigheden in Krakau

Je zou het op het eerste zicht misschien niet zeggen, maar tijdens een stedentrip Krakau kan je kennismaken met enkele bijzondere bezienswaardigheden. We zetten de belangrijkste die je absoluut gezien moet hebben tijdens een stedentrip graag voor jou op een rijtje.

 • Auschwitz

Het bekendste concentratie- en vernietigingskamp die werd gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog is terug te vinden nabij de Poolse stad Auschwitz, op korte afstand van Krakau. Veel reizigers die deze indrukwekkende locatie willen bezoeken kiezen er dan ook voor om gebruik te maken van Krakau als uitvalsbasis. Wanneer je van plan bent om een bezoek te brengen aan het voormalige concentratiekamp kan het interessant zijn om daarvoor een private rondleiding te boeken bij Viator.com. Op deze manier ben je er zeker van dat je alle geheimen van een van de meest lugubere locaties in de wereld zal kunnen ontdekken.

 • Wieliczka-zoutmijn

Net buiten Krakau vinden we de Wieliczka-zoutmijn terug. Deze zoutmijn is zeer belangrijk geweest voor de welvaart van de stad en is op vandaag te bezoeken. Het betreft een van de oudste zoutmijnen die er nog in Europa terug te vinden zijn waardoor ze historisch van zeer groot belang is. Mede omwille van deze reden werd er dan ook door UNESCO voor gekozen om ze op te nemen op de Werelderfgoedlijst. Viator.com biedt haar klanten een speciale tour aan waarin een bezoek aan de zoutmijn wordt gecombineerd met diverse andere interessante bezienswaardigheden in de buurt.

 • Historisch centrum

Uiteraard zal je tijdens een stedentrip Krakau ook de stad zelf willen ontdekken. In dat geval ben je in het historisch centrum die is terug te vinden op de UNESCO Werelderfgoedlijst aan het juiste adres. Hier maak je kennis met verschillende interessante bezienswaardigheden waaronder de Sint-Andreaskerk.


 • Wawelpaleis

Eén van de absolute top bezienswaardigheden van Krakau is ongetwijfeld het Wawelpaleis. Dit statige paleis was meer dan 500 jaar lang de residentie van de Poolse koningen. Door de jaren heen werd er steeds alles aan gedaan om het paleis in haar oorspronkelijke vorm te behouden. Dit zorgt er op vandaag voor dat je als bezoeker nog steeds een uitstekend beeld krijgt van hoe de vorsten van het land hebben geleefd. Ook de gelijknamige kathedraal die op de heuvel is gelegen is overigens een bezoek meer dan waard.

 • Sukiennice

Sukiennice is de lakenhal van de stad en bevindt zich op het Rynek Główny. In het verleden vond in dit prachtige gebouw dat is opgetrokken in een heuse renaissancestijl internationale handel plaats. Vandaag de dag kan je er leuke souvenirs kopen en kan je het museum bezoeken op de eerste verdieping.

 • Planty

Wil je tijdens je stedentrip in Krakau graag ook even vertoeven in een groene, ontspannende omgeving? Dat kan in het populaire stadspark Planty. Het park is gelegen rond het oude centrum en heeft een oppervlakte van 21 ha. Verspreid over het park zijn heel wat mooie fonteinen en standbeelden terug te vinden waardoor deze locatie nog uitnodigender wordt om te ontdekken. Een bezoek aan Planty is te combineren met het kasteel Wawel alsook de Sint-Annakerk en de universiteitsgebouwen die rondom het park zijn terug te vinden.

 • Ontdek de mooiste, Poolse kastelen

Wat veel reizigers niet weten is dat ze een stedentrip Krakau ook perfect kunnen combineren met een tour langs enkele van de meest indrukwekkende kastelen die Polen te bieden heeft. Viator.com biedt haar klanten bijvoorbeeld de mogelijkheid om een dagtrip te boeken langs drie imposante kastelen. Tijdens deze trip breng je ook een bezoek aan het populaire Ocjow National Park met haar Pieskowa Skala Castle.

 • Grafheuvel van KoÅ›ciuszko

Verspreid over Krakau zijn vier grafheuvels terug te vinden. De Grafheuvel van Kościuszko is er een die is gebouwd ter ere van de Tadeusz Kościuszko. Via een kronkelig pad baan je, je een weg naar de top van de heuvel die 326 meter boven de zeespiegel is gelegen. De heuvel is bijzonder populair bij reizigers omdat je vanaf de top een subliem uitzicht hebt over de Wisla en de stad.

 • Grafheuvel van Krakus

De Grafheuvel van Krakus zou zich bevinden op de laatste rustplaats van de legendarische Poolse prins Krakus. De heuvel is terug te vinden op zo’n 3 kilometer ten zuiden van het stadscentrum van Krakau en is een bijzonder populaire bezienswaardigheid. Rond de Grafheuvel van Krakus heerst tot op de dag van vandaag nog steeds een waas van mysterie. Zo is het niet precies bekend wanneer ze precies werd gebouwd. Ondanks het feit dat er van wordt uitgegaan dat de heuvel de laatste rustplaats is van Krakus zijn er tot op vandaag nog menselijke resten aangetroffen bij opgravingen. Dit neemt niet weg dat de Grafheuvel van Krakus absoluut een bezienswaardigheid is die je tijdens een stedentrip Krakau gezien moet hebben.

 • Grafheuvel van PiÅ‚sudski

De Grafheuvel van Piłsudski is de derde grafheuvel die is terug te vinden in het Poolse Krakau. De heuvel is terug te vinden in het westelijke deel van de stad en is de nieuwste en meteen ook grootste van alle heuvels. Deze grafheuvel beschikt ook over een zeer bewogen geschiedenis. In 1953 werd bijvoorbeeld niet alleen het granieten tableau met kruis verwijderd, daarnaast werd ook een belangrijk deel van de heuvel verwoest. Het duurde uiteindelijk tot 1981 vooraleer werd begonnen met de reconstructie van de heuvel. Net als de andere grafheuvels van de stad is ook deze in ieder geval het bezoeken meer dan waard.

 • Grafheuvel van Wanda

De vierde en laatste grafheuvel van de stad is deze van Wanda. De Grafheuvel van Wanda zou de laatste rustplaats moeten zijn van de legendarische prinses Wanda. Afgaand op de legende zou de prinses zelfmoord hebben gepleegd door zich te verdrinken in de Wisla. Op deze manier hoopte ze onder een ongewenst huwelijk uit te komen. De heuvel ligt op korte afstand van de plaats aan de oever waar het lichaam werd teruggevonden. Archeologische studies die zijn uitgevoerd in het verleden hebben tot dusver echter nog geen bewijs geleverd voor deze theorie.

Openbaar vervoer in Krakau

Krakau beschikt vandaag de dag over een prima tram- en busnetwerk. In realiteit zal je hier tijdens een stedentrip Krakau waarschijnlijk zelden gebruik van maken. Het stadscentrum is namelijk vrij compact waardoor de belangrijkste bezienswaardigheden perfect te voet gedaan kunnen worden. Wil je toch gebruikmaken van het openbaar vervoer, dan kan je steeds rekenen op zeer gunstige tarieven.

Hou er tijdens een stedentrip Krakau rekening mee dat het niet alleen mogelijk is om individuele tickets aan te kopen, ook speciale voordeelpassen zijn verkrijgbaar. Wanneer je een dergelijke pas koopt voor twee of drie dagen en je veelvuldig gebruik zal maken van het openbaar vervoer, dan kan je op deze manier geld besparen. Wanneer je graag een van de vele taxi’s wil nemen wordt het aangeraden uitsluitend gebruik te maken van de taxi’s die beschikken over een opvallend logo. Particuliere taxi’s in deze stad zijn immers behoorlijk wat duurder.

Indien je tijdens een stedentrip Krakau graag zoveel mogelijk bezienswaardigheden wenst te bezoeken en je daarbij steevast gebruik zal maken van het openbaar vervoer is het interessant om te kijken naar de mogelijkheden die de zogenaamde Krakow Tourist Card met zich meebrengt. Deze kaart verleent je namelijk gratis toegang tot maar liefst 30 musea, biedt je een interessante korting bij restaurants, winkels en excursies en maakt het mogelijk om gratis met het openbaar vervoer te reizen. Je dient er wel rekening mee te houden dat deze kaart uitsluitend kan worden aangekocht bij een beperkt aantal hotels, verkeersbureaus en reisagenten.

Aanbod bekijken
 • Citytrip-krakau
 • Krakau-stedentrip-taxi
 • Krakau-stedentrip
 • Stedentrip-krakau
Gasamen-stedentrips
 • Voordelig reizen
 • Transfer mogelijk
 • Leuke aanbiedingen
Klantbeoordeling

8,9

BEKIJK AANBOD
stedentrips goedkoop
 • Leuke aanbiedingen
 • Groot assortiment
 • Online klantenservice
Klantbeoordeling

8,7

BEKIJK AANBOD
 • Beste prijs garantie
 • Geen extra kosten
 • 510.000 hotels
Klantbeoordeling

8,8

BEKIJK AANBOD
stedentrip aanbieding
 • Beste touroperator
 • +40 jaar ervaring
 • Enthousiast team
Klantbeoordeling

8,6

BEKIJK AANBOD
stedentrips-nl
 • +1000 hotels
 • Aanbiedingen
 • Uitgebreid aanbod
Klantbeoordeling

7,8

BEKIJK AANBOD

Indien je er aan denkt om een stedentrip naar Krakau te ondernemen zal je als eerste op zoek willen gaan naar betaalbare vliegtickets. Dat is geen enkel probleem. Tegenwoordig zijn er heel wat luchtvaartmaatschappijen in Nederland actief die er voor hebben gekozen om een al dan niet rechtstreekse verbinding aan te bieden tussen met name Schiphol en Krakau Airport.

Goedkope vliegtickets naar Krakau

De populariteit van Krakau onder toeristen heeft er door de jaren heen voor gezorgd dat steeds meer luchtvaartmaatschappijen er voor hebben gekozen om deze bestemming op te nemen in hun aanbod. Dit heeft de prijs van de vliegtickets naar Krakau in Polen aardig onder druk gezet. Wou je vroeger naar deze bestemming vliegen, dan moest je steevast rekening houden met een stevig bedrag, maar is tegenwoordig niet langer het geval. Vanuit Nederland vliegen op vandaag maatschappijen zoals KLM en LOT al dan niet rechtstreeks naar deze stad, maar ook verschillende low cost airlines vliegen op Krakau. De voordeligste vliegtickets Krakau boek je dan ook doorgaans bij maatschappijen als Easyjet en Ryanair.

Krakau Airport

Krakau Airport vinden we terug ten westen van de stad in het dorp Balice. De luchthaven is uitstekend te bereiken via de A4 autosnelweg en beschikt over twee terminals. Tussen deze terminals rijdt de Airport Shuttle bus. Krakau Airport is verder gelegen op een afstand van zo’n 15 kilometer ten opzichte van het centrum van de stad waardoor je rekening dient te houden met een reistijd van zo’n 30 minuten.

Een taxi naar het centrum van Krakau nemen is populair, maar je kan ook gebruikmaken van een van de drie buslijnen die de luchthaven verbinden met het stadscentrum. Er is sprake van twee dagdiensten (bus 208 en 292) en een nachtdienst (bus 902). Reizigers dienen er wel rekening mee te houden dat er geen tram of treinverbinding aanwezig is.

Omdat Krakau Airport niet alleen wordt aangevlogen door de klassieke luchtvaartmaatschappijen, maar eveneens door low cost airlines is het zeer eenvoudig mogelijk om te besparen op de kostprijs van je stedentrip. Indien je op zoek bent naar de meest voordelige vliegtickets Krakau is het dan ook beslist de moeite waard om even de mogelijkheden bij maatschappijen als Easyjet & Ryanair onder de loep te nemen.

WTC-vliegtickets
 • 1.000.000+ klanten
 • 30 jaar ervaring
 • 1# van NL
Klantbeoordeling

8,3

BEKIJK AANBOD
vliegtickets-boeken
 • Beste aanbieder NL
 • Gratis annuleren
 • Goedkoopste tickets
Klantbeoordeling

9,1

BEKIJK AANBOD
vliegtickets-tix
 • Zoover Award 2015
 • Zoek op budget
 • Vluchten vergelijken
Klantbeoordeling

7,5

BEKIJK AANBOD
Schipholtickets
 • Eenvoudig boeken
 • Betrouwbaar
 • Online vergelijken
Klantbeoordeling

8,5

BEKIJK AANBOD
cheaptickets-vliegtickets
 • Betalen met iDeal
 • Snelle bevestiging
 • Online vergelijken
Klantbeoordeling

8,0

BEKIJK AANBOD

Tijdens een stedentrip Krakau zal je uiteraard graag gebruik willen kunnen maken van een leuk overnachtingsadres. De populariteit van Krakau op toeristisch vlak heeft er voor gezorgd dat er de voorbije jaren een groot aantal nieuwe hotels zijn verschenen die zonder probleem tegemoet weten te komen aan de actuele vraag van reizigers. Dit zorgt er in ieder geval voor dat je tijdens een stedentrip Krakau steevast gebruik kan maken van een hotel die perfect al je wensen zal weten in te lossen.

Goedkope hotels in Krakau boeken

Krakau heeft door de jaren heen haar toeristische infrastructuur behoorlijk onder handen genomen. Dit heeft er voor gezorgd dat er op vandaag enkele prachtige hotels zijn terug te vinden, maar daarnaast werd er ook speciale aandacht besteed aan reizigers met een beperkt budget. In het aanbod aan hotels Krakau zijn dan ook diverse scherp geprijsde overnachtingsadressen terug te vinden. Denk hierbij niet alleen aan Ave Łagiewniki, maar ook aan het Words & Swords hotel welke beide bijzonder populair zijn bij met name backpackers of mensen die gewoon voldoende hebben aan een eenvoudig, maar comfortabel hotel. Eén ding staat in ieder geval vast, er zijn in Krakau hotels terug te vinden die perfect zullen weten te voldoen aan ieders verwachting.

Comfortabele, voordelige appartementen

Haast kenmerkend voor Krakau zijn de vele comfortabele appartementen die er terug te vinden zijn en die geboekt kunnen worden tegen een zeer voordelige overnachtingsprijs. Bijzonder populair bij reizigers zijn wat dat betreft met name het Apartamenty Astur en Homely Apartment Cracow. Ondanks de lage overnachtingsprijs beschik je hier over alle comfort die je nodig hebt en dat terwijl je ook nog eens kan genieten van een gunstige ligging. Tijdens je stedentrip Krakau kan het boeken van een van de vele appartementen in de stad dan ook beslist een aanrader zijn.

hotels-boeken-stedentrip-booking
 • Gratis annuleren
 • Nederlands
 • Breed aanbod
Klantbeoordeling

8,5

BEKIJK AANBOD
stedentrips goedkoop
 • Vergelijken
 • Extra voordeel
 • Geen boekingskosten
Klantbeoordeling

8,8

BEKIJK AANBOD
 • Beste prijs garantie
 • Geen extra kosten
 • 510.000 hotels
Klantbeoordeling

8,8

BEKIJK AANBOD
stedentrip aanbieding
 • Beste touroperator
 • +40 jaar ervaring
 • Enthousiast team
Klantbeoordeling

8,6

BEKIJK AANBOD
stedentrips-nl
 • +1000 hotels
 • Aanbiedingen
 • Uitgebreid aanbod
Klantbeoordeling

7,8

BEKIJK AANBOD

In het merendeel van de gevallen kiezen mensen er voor om een stedentrip naar Krakau met het vliegtuig te ondernemen. Met een reistijd van amper 2 uur is dit een zeer comfortabele manier om je vakantie te beginnen. Er bestaat echter ook nog een andere mogelijkheid. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een avontuurlijke treinreis Krakau? Vanuit Nederland vertrekken diverse treinen van NS International naar het prachtige Polen voor een onvergetelijke treinreis doorheen prachtige landschappen en indrukwekkende steden.

Met de trein naar Krakau

Je hebt in principe twee mogelijkheden om een treinreis Krakau te ondernemen. Daarbij is het vooral van belang om voor jezelf uit te maken of je gedurende de dag of ’s nachts naar de Poolse stad wenst af te reizen.

 • Intercity Berlijn

Wil je graag overdag naar Polen afreizen met de trein? In dat geval ga je via Amsterdam naar Berlijn. Van daaruit kan je met de Intercity naar Warschau treinen. Hier stap je over op een rechtstreekse trein naar Krakau Glowny welke het hoofdstation is van de stad.

 • City Night Line

Gezien de niet onaanzienlijke reisduur kiezen veel reizigers er voor om de City Night Line te nemen. Deze voert je vanuit Nederland via Keulen, Hannover, Berlijn en Warschau naar Krakau. Wil je ook gebruikmaken van de City Night Line om jouw stedentrip Krakau aan te vatten? In dat geval dien je rekening te houden met een reistijd van iets minder dan 19 uur.

nsinternational-treinreis
 • Betalen met iDeal
 • Eenvoudig plannen
 • Online boeken
Klantbeoordeling

7,0

BEKIJK AANBOD
Gasamen-stedentrips
 • Eenvoudig zoeken
 • Veilig betalen
 • Voordelig reizen
Klantbeoordeling

8,5

BEKIJK AANBOD
 • handbagage ryanair

  De afmetingen en regels van de handbagage bij Ryanair

  Wanneer je er voor kiest om voor je stedentrip een vlucht met Ryanair te boeken en je graag de kostprijs van je vlucht zoveel mogelijk wenst te beperken kan het interessa

  Lees verder
 • Parkeren bij vliegveld Schiphol, zorgeloos op vakantie

  Wanneer je met de auto naar de luchthaven van Schiphol reist zal je deze altijd met een gerust hart willen parkeren. Niets is namelijk zo vervelend om op vakantie te m

  Lees verder
 • online stedentrip boeken

  Online stedentrip boeken financieel zeer interessant

  Zou je graag binnenkort een stedentrip boeken, maar wil je het kostenplaatje van je reis zoveel mogelijk beperken? In dat geval kan het voor jou een interessante mogelijk

  Lees verder
 • Op stedentrip vanaf Eindhoven, goedkoop op vakantie

  Wanneer je woonachtig bent in de omgeving van Eindhoven of wanneer je de drukte van andere Nederlandse luchthavens zoals deze van Schiphol het liefst wil ontwijken kan je

  Lees verder
 • Met de bus op stedentrip, goedkoop en comfortabel reizen

  Wat zou je er van denken om voor je volgende stedentrip het roer eens helemaal om te gooien? Vergeet die lange wachttijden op luchthavens of die vaak enorme drukte op tre

  Lees verder
 • Hoe echt goedkope vliegtickets vinden?

  Wanneer je een vakantie naar het buitenland wenst te boeken zal je er in het merendeel van de gevallen voor kiezen om een vlucht te boeken. Vooral wanneer je een reis naa

  Lees verder
 • Verken Dublin in een Hop on Hop Off bus

  Heb je een stedentrip Dublin geboekt, maar verblijf je slechts enkele dagen in deze Ierse stad? Wil je tijdens je korte verblijf graag zoveel mogelijk van de stad gezien

  Lees verder
 • Met de trein op stedentrip, stedentrips binnen handbereik

  Steeds meer mensen die een stedentrip boeken kiezen er voor om gebruik te maken van de trein als transportmiddel. De treinen van NS International waaronder de Thalys, ICE

  Lees verder
 • Alles over winkels op Schiphol

  De luchthaven van Schiphol wordt tot één van de beste luchthavens van Europa gerekend. Dit niet alleen omwille van de veiligheid en de hoge mate aan service die je

  Lees verder
 • shoppen Londen oxford street

  Londen, heerlijk shoppen voor ieders budget

  Ieder jaar opnieuw boeken veel mensen een stedentrip Londen, niet alleen om er kennis te maken met de vele bezienswaardigheden van de stad, maar ook om er heerlijk te gaa

  Lees verder

Over Stedentripidee

Op stedentripidee.nl vindt u de leukste aanbiedingen voor uw geweldige stedentrip.!

Waarom Stedentripidee?

 • Groot aanbod stedentrips
 • Zeer veel steden informatie
 • Direct boeken en alle informatie verzameld

Handige links

Partners