• Groot aanbod stedentrips
 • Zeer veel steden informatie
 • Direct boeken en alle informatie verzameld

Geen enkele stad in de wereld spreekt zo tot de verbeelding als New York. Door de jaren heen heeft de stad verschillende namen gekregen.The big apple of The City That Never Sleeps zijn ongetwijfeld de twee bekendste. New York is een stad die je minstens een keer in je leven gezien moet hebben. De imposante gebouwen en andere monumenten, de voorstellingen op Broadway en het altijd weer even levendige Times Square zijn slechts enkele van de vele zaken in deze Amerikaanse metropool die uitnodigen om te ontdekken.

 

Bezienswaardigheden in New York

Eén van de belangrijkste redenen voor veel reizigers om een stedentrip New York te boeken zijn de talrijke bezienswaardigheden die in deze Amerikaanse grootstad zijn terug te vinden. Bezienswaardigheden die je ongetwijfeld reeds in menig film of serie hebt zien opduiken liggen dan zomaar aan je voeten en dat is beslist een zeer bijzonder gevoel!

 • Statue of Liberty

Een bezienswaardigheid die je tijdens je verblijf in New York absoluut gezien moet hebben is uiteraard het Statue of Liberty. Dit indrukwekkende monument is een van de bekendste in de wereld en zal je ongetwijfeld kippenvel doen krijgen. Het begint eigenlijk al bij de boottocht die vertrekt vanuit Battery Park. Tijdens de tocht naar Liberty Island krijg je namelijk de indrukwekkende skyline van Manhattan te zien. Vergeet zeker niet om tijdens een bezoek aan dit indrukwekkende monument om even de trappen tot in de kroon te betreden. Deze was na de aanslagen van 9/11 en na de renovatie die heeft plaatsgevonden lange tijd gesloten, maar is inmiddels terug geopend voor het publiek. Het uitzicht vanuit de kroon is meer dan de moeite waard. Wil je een bezoekje brengen aan het Vrijheidsbeeld, maar zou je ook graag de 9/11 Memorial willen bezoeken of wil je de geschiedenis van de immigranten ontdekken op Ellis Island? Boekingssite Viator.com biedt je de mogelijkheid om voordelig losse tickets aan te kopen evenals combi-tickets waarmee je diverse bezienswaardigheden tegen een extra voordelige prijs kan bezoeken.

 • Empire State Building

Wil je in de voetsporen treden van King Kong en wil je bovendien ook kunnen genieten van een haast onevenaarbaar uitzicht op New York en de omgeving? In dat geval mag een bezoekje aan het Empire State Building absoluut niet op je verlanglijstje ontbreken! Het gebouw heeft een hoogte van 380 meter en is daardoor eenn van de hoogste gebouwen die er in de wereld is terug te vinden. Het uitkijkplatform bevindt zich zomaar even op de 86ste verdieping. Omwille van de enorme populariteit van deze bezienswaardigheid wordt het aangeraden om je ticketjes op voorhand aan te kopen. Viator.com biedt je een exclusief skip the line ticket aan voor een prijs vanaf amper 29,93 euro. Op deze manier hoef je geen seconde tijd te verliezen tijdens je stedentrip New York!


 • Ground Zero

De plaats waar ooit de imposante Twin Towers stonden wordt op vandaag Ground Zero genoemd. Op de site verwijzen verschillende zaken naar de gruwel die hier op 11 september 2001 heeft plaatsgevonden. Er zijn verschillende herdenkingsmuren terug te vinden evenals foto’s van de slachtoffers, aangrijpende teksten en ga zo maar door. De rondleidingen die hier en in het plaatselijke museum worden gegeven worden gehouden door overlevenden en nabestaanden van de slachtoffers. De boekingssite Viator.com biedt je de mogelijkheid om deze bijzondere locatie te ontdekken tijdens een begeleide tour die kan worden geboekt voor een prijs vanaf slechts 32,74 euro. Het 9/11 Memorial Museum individueel bezoeken is ook mogelijk tegen een prijs van 22,45 euro.

 • Times Square

Verrassend genoeg wordt Times Square vaak omschreven als een van de meest teleurstellende bezienswaardigheden die er in de wereld bestaan. Dit heeft niets te maken met de uitstraling van deze locatie, want die blijft prachtig, maar wel met het feit dat reizigers zich er nog meer van voorstellen. Dit neemt niet weg dat de unieke sfeer die hier heerst in combinatie met de indrukwekkende lichtreclames een bezoekje aan het plein absoluut de moeite waard maakt. Een leuke tip is een ticketje boeken voor het oudejaarsavondfeest op Times Square. Zowel voor, tijdens als na het zakken van de bol vindt hiereen van ’s werelds grootste feesten plaats inclusief tal van optredens.

 • Central Park

De groene long van New York luistert naar de naam Central Park. Het park, dat beschikt over een oppervlakte van zomaar even 350 hectare kenmerkt zich door prachtige locaties om te zitten met een stukje van het New Yorkse centrum op de achtergrond. Sta ook zeker even stil bij het herdenkingsmonument ter ere van John Lennon. Deze bevindt zich voor het Dakota Building waar hij werd neergeschoten. De Central Park Zoo bezoeken is dan weer leuk om samen met kinderen te doen. Viator.com biedt je bovendien de mogelijkheid om Central Park met een gids te ontdekken en dat niet alleen te voet, maar ook met de fiets of zelfs met paard en kar! Beleef Centrale Park op extra bijzondere wijze en boek je tickets nu!

 • Rockefeller Center

Het Rockefeller Center is verrassend genoeg een gebouw die veel bezoekers van de stad links laten liggen. Dat is opvallend, want je kan hier kennismaken met het Top of the Rock Observation Deck. Hoewel het uitzicht vanaf het Empire State Building op het centrum van New York ronduit indrukwekkend is zijn alle reizigers het er over eens dat ze nog steeds moet onderdoen voor het sublieme panorama dat je krijgt vanaf de Top of the Rock. Voor een prijs vanaf slechts 28,06 euro verzeker je, je nu bij Viator.com reeds van een ticketje voor dit prachtige uitkijkpunt over Manhattan en omgeving!

 • Wall Street

In het financiele district van de stad vinden we Wall Street terug. Deze straat huisvest de Amerikaanse aandelenbeurs en ook de bekende Charging Bull is hier terug te vinden. Een hoogtepunt van je bezoek aan Wall Street is zonder twijfel de New York Stock Exchange. Het enorme gebouw is te herkennen aan de indrukwekkende Amerikaanse vlag in combinatie met de vier massieve Korinthische zuilen. Viator.com biedt je de mogelijkheid om een begeleide tour doorheen Wall Street te boeken voor een prijs vanaf 32,74 euro. Tijdens deze interessante tour leer je alle geheimen van het financiële district kennen. Absoluut de moeite waard dus!

 • Saint Patricks Cathedral

Op Fifth Avenue vinden we een van ’s werelds bekendste en tevens ook grootste kathedralen terug, namelijk Saint Patrick’s Cathedral. Het indrukwekkende gebouw komt van de hand van de architect James Renwick die zich voor het ontwerp heeft gebaseerd op de Dom van Keulen. In 1901 werd de oorspronkelijke kathedraal uitgebreid met de Lady Chapel. Met meer dan 3 miljoen bezoekers per jaar is Saint Patrick’s Cathedral een van de best bezochte bezienswaardigheden van de Verenigde Staten.

Voordeelkaarten om New York te bezoeken

New York is een indrukwekkende stad waar op iedere hoek wel iets te beleven of te bezoeken valt. Om er zeker van te zijn dat het prijskaartje van alle bezienswaardigheden zoveel mogelijk binnen de perken wordt gehouden kan je er voor kiezen om via Viator.com op voorhand de New York City Explorer Pass of de New York CityPass aan te kopen. Deze kaarten zijn verkrijgbaar voor een prijs vanaf 71,08 en 106,63 euro en geven je gratis toegang tot de absolute top bezienswaardigheden van de stad.

Door de New York City Explorer Pass op voorhand aan te kopen via Viator.com kan je zomaar een besparing bekomen van 45 procent op de standaard prijs! Bovendien is het met de New York CityPass mogelijk om de wachtrijen aan populaire monumenten zoals het Empire State Building over te slaan waardoor je bijzonder veel tijd kan besparen en ten volle van je stedentrip New York kan genieten!

Openbaar vervoer in New York

Wie openbaar vervoer en New York in dezelfde zin zegt denkt natuurlijk meteen aan de metro. Het verkeer in The Big Apple zit vaak als dusdanig in de knoei dat het een uitstekend idee is om je ondergronds te verplaatsen. Het metronetwerk vergt enige gewenning, maar van zodra je door hebt hoe deze precies is opgebouwd kan je niet meer zonder! Alle delen en uithoeken van de stad zijn op deze manier vlot te bereiken. Het metronetwerk van New York bestaat uit in totaal 24 routes die zomaar even 400 verschillende stations aandoen. Deze stations bevinden zich niet alleen in Manhattan, maar ook in The Bronx, Brooklyn en Queens.

Heb je het toch niet helemaal begrepen op de metro? In dat geval kan je er ook voor kiezen om gebruik te maken van de mogelijkheden die het busnetwerk te bieden heeft. Let op, zowel voor het gebruik van de metro als de bus is het mogelijk om de zogenaamde MetroCard te kopen. Deze kaarten kunnen aangekocht worden in verschillende formules en bieden je niet alleen een optimaal gebruiksgemak, maar ook een voordeliger tarief (afhankelijk van de gekozen formule).

Een laatste mogelijkheid om je te verplaatsen tijdens een stedentrip New York is gebruikmaken van een van de bekende, gele taxi’s. Wanneer het bordje op de taxi oplicht is ze beschikbaar. Bij het afrekenen dient rekening te worden gehouden met een fooi van tussen de tien en twintig procent. Je kan taxi’s gewoon roepen of aanhouden, je hoeft ze dus niet op voorhand te bellen of te reserveren.

Aanbod bekijken
 • 9-11-memorial-stedentrip-new-york
 • Broadway-musicals-new-york-stedentrip
 • Brooklyn-bridge-stedentrip-New-york
 • Central-park-stedentrip-new-york
 • Washington-Square-stedentrip-new-york
 • Times-square-stedentrip-new-york
Gasamen-stedentrips
 • Voordelig reizen
 • Transfer mogelijk
 • Leuke aanbiedingen
Klantbeoordeling

8,9

BEKIJK AANBOD
stedentrips goedkoop
 • Leuke aanbiedingen
 • Groot assortiment
 • Online klantenservice
Klantbeoordeling

8,7

BEKIJK AANBOD
 • Beste prijs garantie
 • Geen extra kosten
 • 510.000 hotels
Klantbeoordeling

8,8

BEKIJK AANBOD
stedentrip-travelbird
 • Leuk aanbod
 • Overzichtelijk
 • Voordelig
Klantbeoordeling

8,4

BEKIJK AANBOD
stedentrip-stip
 • Veelzuidig aanbod
 • Eenvoudig
 • 2 Zoover Awards
Klantbeoordeling

8,6

BEKIJK AANBOD

Wanneer je een stedentrip New York wenst te boeken zal je in eerste instantie op zoek moeten naar zo goedkoop mogelijke vliegtickets. Vanuit Nederland is het op verschillende manieren mogelijk om naar New York te vliegen. Je kan dit doen door middel van een tussenlanding op bijvoorbeeld Londen, maar het is ook mogelijk om een rechtstreekse vlucht te boeken. Wij vertellen je in ieder geval graag hoe je zo goedkoop mogelijk vliegtickets New York kan boeken en hoe je van de luchthaven waarop je vlucht landt in het centrum komt.

Goedkope vliegtickets New York

Wil je naar New York vliegen tegen een zo interessant mogelijke prijs? In dat geval doe je er goed aan om de kosten die door de verschillende luchtvaartmaatschappijen in rekening worden gebracht te vergelijken. Je kan er vanuit Nederland onder meer voor kiezen om een vliegticket New York te boeken met bijvoorbeeld United, Delta Air Lines, American Airlines en KLM. Omdat er geen prijsvechters vanuit Nederland (rechtstreeks) naar New York vliegen is het vooral zaak om de prijs van de beschikbare vliegtickets goed te vergelijken en indien mogelijk gebruik te maken van een actuele aanbieding. Op deze manier behoren goedkope vliegtickets New York zeker en vast tot de mogelijkheden!

Vervoer vanaf de luchthaven

 • John F. Kennedy Airport

De populairste luchthaven van New York zelf is ongetwijfeld John F. Kennedy Airport. Deze internationale luchthaven is meteen ook de grootste van de stad en beschikt op moment van schrijven over negen terminals. In 2013 werd de zogenaamde AirTrain JFK in dienst genomen die de verschillende terminals van de luchthaven aandoet en verbindt met de metro van New York. Daarnaast sluit deze ook aan op de Long Island Rail Road in Howard Beach en Jamaica Station in Queens.

Wie op zo voordelig mogelijke wijze naar het centrum van de stad wenst te reizen vanaf de luchthaven doet er goed aan om een ticketje met dit transportmiddel te boeken. Wil je graag in iets meer comfort naar het hart van New York afreizen? In dat geval is het boeken van een taxi of gedeeld transport een interessante keuze. Omdat een taxi boeken in New York relatief duur is kiezen steeds meer reizigers voor een gedeeld transport van de luchthaven naar de verschillende hotels van de inzittenden. Je kan een dergelijke transfer in New York vanaf alle luchthavens boeken bij Viator.com tegen een extra voordelig tarief vanaf amper 15,76 euro.

 • Newark Liberty International Airport

Een andere mogelijkheid om vanuit Nederland naar New York te vliegen is het boeken van een vliegticket naar Newark Liberty International Airport. Deze luchthaven beschikt over drie terminals en is gelegen op zo’n 25 kilometer ten zuiden van het centrum van New York. vanaf deze luchthaven is het, het interessantst om gebruik te maken van een van de shuttlebussen. De populairste is op dit vlak de New York Airport Service Express. Deze rijdt tussen de luchthavens JFK, Newark en LaGuardia en verbindt ze met het centrum van Manhattan. Deze bussen rijden iedere dag van 05h45 tot 22h15. Ook vanaf Newark Liberty International Airport is het uiteraard mogelijk om zowel een gedeeld als een prive transfer te boeken via Viator.com.

 • LaGuardia

De laatste luchthaven is LaGuardia Airport. Dit vliegveld is het dichtst gelegen ten opzichte van het hart van de stad, maar er vertrekken hoofdzakelijk binnenlandse vluchten. Wanneer je van plan bent om tijdens je stedentrip New York ook andere steden aan de oostkust (of gewoon binnen de Verenigde Staten) aan te doen, dan is het boeken van een vliegticket vanaf LaGuardia ongetwijfeld het comfortabelst. Vanaf LaGuardia kan je naar Manhattan met de M60 bus. Moet je naar het westen van Queens? Dan kunnen de Q70 Limited en Q47 bussen de transfer verzorgen. Ook vanaf LaGuardia behoort het boeken van een prive transfer bij Viator.com uiteraard tot de mogelijkheden.

WTC-vliegtickets
 • 1.000.000+ klanten
 • 30 jaar ervaring
 • 1# van NL
Klantbeoordeling

8,3

BEKIJK AANBOD
vliegtickets-boeken
 • Beste aanbieder NL
 • Gratis annuleren
 • Goedkoopste tickets
Klantbeoordeling

9,1

BEKIJK AANBOD
vliegtickets-tix
 • Zoover Award 2015
 • Zoek op budget
 • Vluchten vergelijken
Klantbeoordeling

7,5

BEKIJK AANBOD
Schipholtickets
 • Eenvoudig boeken
 • Betrouwbaar
 • Online vergelijken
Klantbeoordeling

8,5

BEKIJK AANBOD
cheaptickets-vliegtickets
 • Betalen met iDeal
 • Snelle bevestiging
 • Online vergelijken
Klantbeoordeling

8,0

BEKIJK AANBOD

New York ontvangt ieder jaar opnieuw miljoenen reizigers die graag de geheimen van deze unieke stad willen ontdekken. Tijdens een stedentrip New York spreekt het voor zich dat je steeds zal willen kunnen verblijven in mooie, comfortabele accommodaties die bij voorkeur ook nog eens beschikken over een centrale ligging. Dat is geen enkel probleem! De toeristische infrastructuur van New York is namelijk een van de meest uitgebreide die er in de wereld zijn terug te vinden. Ben je ook op zoek naar interessante hotels New York? Wij stellen ze graag aan je voor!

Goedkope hotels in New York

Wanneer je een hotel New York wenst te boeken zal je al snel merken dat heel veel verblijfadressen in deze imposante stad enorme bedragen in rekening brengen. Omdat uiteraard lang niet iedereen zomaar de mogelijkheid heeft om ettelijke honderden euro’s per nacht te betalen is het belangrijk om te weten dat er doorheen de stad ook zeer betaalbare hotels zijn terug te vinden. Eén van de bekendste hotels waarin je een comfortabel verblijf kan boeken tegen een zeer toegankelijke prijs is ongetwijfeld deHome NYC. Dit hotel is gelegen op 4,4 kilometer wandelen van Central Park en biedt je comfortabele kamers inclusief kookgelegenheid en gratis draadloos internet tegen een zeer aantrekkelijke overnachtingsprijs. Andere aanraders zijn de City Rooms NYC, het Comfort Inn Times Square West en Richar’s Place. Al deze hotels kunnen tegen de best mogelijke prijs geboekt worden bij de populaire boekingssite Booking.com!

Hostels in New York

Hoe interessant bovenstaande goedkope hotels ook mogen zijn, ze zijn toch nog altijd duurder dan het boeken van een verblijf in een hostel. Heb je niet perse nood aan de extra faciliteiten die een hotel je aanbiedt en kan ook een hostel prima aan je verwachtingen voldoen? In dat geval kan je kijken naar verblijfadressen zoals het HI NYC Hostel, The Local NYC en het NY Moore Hostel. Al deze verschillende hostels in New York kunnen geboekt worden via de populaire boekingssite Hostelworld.com en bieden je de mogelijkheid om op comfortabele wijze te overnachten op een centrale locatie en dat tegen een prijs die voor iedereen meer dan betaalbaar is! Het mag in ieder geval duidelijk zijn, een stedentrip New York hoeft je absoluut geen handenvol geld te kosten!

hotels-boeken-stedentrip-booking
 • Gratis annuleren
 • Nederlands
 • Breed aanbod
Klantbeoordeling

8,5

BEKIJK AANBOD
hostelworld
 • Boekingsgarantie
 • Geen boekingskosten
 • Goedkoop
Klantbeoordeling

9,1

BEKIJK AANBOD
Gasamen-stedentrips
 • Eenvoudig zoeken
 • Veilig betalen
 • Voordelig reizen
Klantbeoordeling

8,5

BEKIJK AANBOD
stedentrips goedkoop
 • Vergelijken
 • Extra voordeel
 • Geen boekingskosten
Klantbeoordeling

8,8

BEKIJK AANBOD
 • Beste prijs garantie
 • Geen extra kosten
 • 510.000 hotels
Klantbeoordeling

8,8

BEKIJK AANBOD

Tijdens een stedentrip New York zal je er op het eerste zicht misschien niet direct aan denken om een auto te huren, maar toch kan dit wel degelijk interessant zijn. In het centrum van New York rijden is geen pretje en ook het vinden van een parkeerplaats is doorgaans onbegonnen werk. Wanneer je echter één van de andere steden aan de oostkust wenst te bezoeken wordt dat meteen een ander verhaal. Dan komt een auto huren net goed van pas, tenzij je er natuurlijk voor wil kiezen om gebruik te maken van de trein of het busnetwerk dat steden zoals Baltimore, Philadelphia en tal van andere metropolen aandoet.

Auto huren in New York bij Hertz

Wil je toch graag een auto huren New York? In dat geval is Hertz waarschijnlijk de eerste partij waar je aan denkt. Dit populaire autoverhuurbedrijf is in het centrum van The Big Apple goed vertegenwoordigd. Je vindt er zomaar even 17 vestigingen terug. Let wel, lang niet overal is het mogelijk om ter plaatse meteen een auto mee te nemen, in tegendeel. Vaak wordt er afgesproken op een standplaats buiten de stad waar je voertuig op je zal staan wachten. Het maken van de praktische regelingen evenals de betalingen en dergelijke kunnen wel in de vestiging van je keuze gebeuren.

Auto huren in New York bij CarDelMar

Autoverhuurbedrijf CarDelMar biedt je als reiziger eveneens de mogelijkheid om één van de vele prachtige voertuigen uit hun aanbod te huren tijdens je stedentrip New York. Je kan er bij dit bedrijf meteen voor kiezen om je huurauto op te halen op één van de verschillende luchthavens van de stad waar je ze na afloop ook gewoon terug kan achterlaten. Een auto huren was wat dat betreft nog nooit eerder zo eenvoudig! Het aanbod aan huurauto’s in New York van CarDelMar is bovendien bijzonder uitgebreid waardoor er voor iedereen een wagen in is terug te vinden waar iedereen zich goed in zal voelen.

auto-huren-stedentrip-hertz
 • Beste prijsgarantie
 • Geen annuleringskosten
 • Geen extra kosten
Klantbeoordeling

6,0

BEKIJK AANBOD
autoeurope-autoverhuur
 • Geen creditcardkosten
 • +60 jaar ervaring
 • Mobiele apps
Klantbeoordeling

7,1

BEKIJK AANBOD
cardelmar-auto-huren
 • Geen eigen risico
 • Gratis annuleren
 • Geen extra kosten
Klantbeoordeling

8,1

BEKIJK AANBOD
cheapcars-autoverhuur
 • Gratis annuleren
 • +1000 aanbieders
 • Geen extra kosten
Klantbeoordeling

6,0

BEKIJK AANBOD
alamo-autoverhuur
 • No-Risk garantie
 • +2000 locaties
 • Geen extra kosten
Klantbeoordeling

7,4

BEKIJK AANBOD
 • Verken Dublin in een Hop on Hop Off bus

  Heb je een stedentrip Dublin geboekt, maar verblijf je slechts enkele dagen in deze Ierse stad? Wil je tijdens je korte verblijf graag zoveel mogelijk van de stad gezien

  Lees verder
 • Op stedentrip vanaf Eindhoven, goedkoop op vakantie

  Wanneer je woonachtig bent in de omgeving van Eindhoven of wanneer je de drukte van andere Nederlandse luchthavens zoals deze van Schiphol het liefst wil ontwijken kan je

  Lees verder
 • shoppen Londen oxford street

  Londen, heerlijk shoppen voor ieders budget

  Ieder jaar opnieuw boeken veel mensen een stedentrip Londen, niet alleen om er kennis te maken met de vele bezienswaardigheden van de stad, maar ook om er heerlijk te gaa

  Lees verder
 • musicals New-york

  Musicals in New York, een unieke ervaring

  Wanneer je er voor hebt gekozen om een stedentrip New York te boeken krijg je een enorm uitgebreid aanbod aan mogelijkheden voorgeschoteld. Zowel tijdens de dag als na he

  Lees verder
 • Vliegtickets vergelijken – Goedkope vliegtickets vind je zó

  Wanneer je voor je volgende stedentrip op zoek bent naar een interessante vlucht zal je er graag voor willen kiezen om de verschillende vliegtickets te vergelijken. Er zi

  Lees verder
 • Alles over winkels op Schiphol

  De luchthaven van Schiphol wordt tot één van de beste luchthavens van Europa gerekend. Dit niet alleen omwille van de veiligheid en de hoge mate aan service die je

  Lees verder
 • Openbaar vervoer eindhoven

  Openbaar vervoer naar vliegveld Eindhoven

  Ben je er niet zo voor te vinden om je met eigen vervoer in het drukke verkeer in en rond Eindhoven te moeten begeven? Dat hoeft ook helemaal niet! Gelukkig kan je ook me

  Lees verder
 • Musicals in Londen, een onvergetelijke ervaring

  Tijdens een stedentrip Londen zal je er niet voor willen kiezen om 's avonds gewoon in je hotel of andere accommodatie te blijven. Londen is namelijk een stad die je de k

  Lees verder
 • Parkeren bij vliegveld Schiphol, zorgeloos op vakantie

  Wanneer je met de auto naar de luchthaven van Schiphol reist zal je deze altijd met een gerust hart willen parkeren. Niets is namelijk zo vervelend om op vakantie te m

  Lees verder
 • Busreis naar Parijs – een goedkope stedentrip

  Veel mensen die Parijs willen ontdekken kiezen er tegenwoordig voor om gebruik te maken van de bus. Het boeken van een busreis naar Parijs is voor een echt voordelige

  Lees verder

Over Stedentripidee

Op stedentripidee.nl vindt u de leukste aanbiedingen voor uw geweldige stedentrip.!

Waarom Stedentripidee?

 • Groot aanbod stedentrips
 • Zeer veel steden informatie
 • Direct boeken en alle informatie verzameld

Handige links

Partners