• Groot aanbod stedentrips
 • Zeer veel steden informatie
 • Direct boeken en alle informatie verzameld

Maar weinig Spaanse steden beschikken over de unieke charme die het prachtige Sevilla uitstraalt. Deze stad die tevens ook de hoofdstad is van Andalusië wordt zowel op vlak van cultuur, kunst en economie aanzien als de belangrijkste van Zuid-Spanje. Bovendien wordt een stad in Spanje nooit ‘Spaanser’ dan Sevilla. Alle clichés over dit zuiderse land worden dan ook in deze bruisende stad verenigd. Liefhebbers van tapas en cava vinden hier bijvoorbeeld het grootste aanbod aan mogelijkheden van Spanje terug. Sevilla is dan ook niet alleen een veelzijdige, maar ook een heerlijk bruisende stad die je tijdens een stedentrip alles te bieden heeft waar je ook maar enigszins nood aan hebt.

Bezienswaardigheden in Sevilla

Sevilla is een stad voor levensgenieters, maar ook reizigers die tijdens een stedentrip op zoek zijn naar een vleugje cultuur komen hier aan hun trekken. Je vindt in Sevilla dan ook enkele van de mooiste bezienswaardigheden die Spanje te bieden heeft. Wij zetten de bezienswaardigheden die je tijdens een stedentrip Sevilla absoluut niet mag missen graag even voor jou op een rijtje.

 • Reales Alcázares

Het was Abd Al Ramán III die in 1913 de opdracht gaf tot het bouwen van de Alcázar. Het oorspronkelijke Moorse Fort werd een prachtig paleis dat werd gebouwd op de ruïnes van het oorspronkelijke bouwwerk. Moorse werklieden gaven het paleis dat op vandaag nog steeds tot een van de oudste Europese koninklijke residenties behoort een unieke, Islamitische stijl. Een bezoek brengen aan het Reales Alcázares mag absoluut niet op je verlanglijstje ontbreken en is voor veel reizigers een van de absolute hoogtepunten van hun stedentrip Sevilla. Bezoek je dit prachtige paleis bij echt warm weer? In dat geval kan je verkoeling opzoeken in de prachtige tuinen die rijkelijk zijn versierd met diverse fonteinen en patio’s.

 • Archivo General de Indias

Eén van de gebouwen die trots op het lijstje van belangrijkste bezienswaardigheden van Sevilla prijkt is zonder enige twijfel het Archivo General de Indias. Reeds in zeer vroege tijden was Sevilla een van de belangrijkste steden van Spanje. In het jaar 1500 telde de stad dan ook al meer dan 100.000 inwoners en mocht het zich een van de best en meest ontwikkelde steden van het land noemen. Bovendien was Sevilla de uitvalsbasis van de ontdekkingsreiziger Christopher Columbus. Hij ontdekte de nieuwe wereld vanuit deze indrukwekkende havenstad. Tijdens een bezoek aan het Archivo General de Indias kan je deze boeiende en uitermate belangrijke gebeurtenissen uit het verleden als reiziger herbeleven. Het archief van de stad dat is terug te vinden in het Archivo General de Indias telt zomaar even 8 kilometer aan rekken boordevol documenten die van cruciaal belang waren voor de ontwikkeling van Spanje en zelfs grote delen van de wereld.


 • Ayuntamiento

Het Ayuntamiento is het stadhuis van de stad welke is terug te vinden tussen het historisch centrum en de winkelstraten aan de Plaza Nueva. Het prachtige stadhuis werd gerealiseerd door de architect Diego de Riaño waarna er in de 19de eeuw een prachtige renovatie plaatsvond. Deze renovatie zorgde voor het toevoegen van de neoklassieke elementen die op vandaag zo kenmerkend zijn voor deze bezienswaardigheid. Het Ayuntamiento is geheel gratis te bezoeken waardoor het steevast is terug te vinden op het verlanglijstje van heel wat reizigers.

 • Basílica de la Macarena

De Basílica de la Macarena komt van de hand van Aurelio Gómez Millán en werd voltooid in het jaar 1949. De basiliek bevat de stoffelijke resten van de Heilige Macarena die in eerste instantie werd begraven in de Iglesia de San Gil. Deze kerk brandde echter af tijdens de burgeroorlog van 1936, een van de donkerste bladzijden uit de geschiedenis van de stad. Een bezoek aan de Basílica de la Macarena is mede door de aanwezigheid van de vele prachtige fresco’s beslist een aanrader.

 • Giralda

Wat de klokkentoren van het Palace of Westminster is voor Londen is de Giralda voor Sevilla. De indrukwekkende klokkentoren van de prachtige kathedraal wordt op vandaag dan ook aanzien als het symbool van de stad. Ze beschikt over een hoogte van 97 meter en biedt je als bezoeker de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het riante uitkijkplatform dat een werkelijk fantastisch uitzicht biedt over de stad.

 • Huis van Pilato

Liefhebbers van een uitmuntende architectuur zijn in het Huis van Pilato beslist aan het juiste adres. Dit prachtige bouwwerk kenmerkt zich door een uiteenlopende combinatie aan stijlen waaronder zowel gotiek als renaissance. Buiten de indrukwekkende architectuur van het pand staat het eveneens bekend als de startplaats van de “Weg van het kruis”. Het eerste kruis werd immers aangebracht op de façade van het pand. Door de jaren heen heeft het gebouw verschillende eigenaren gehad die er voor hebben gekozen om diverse vernieuwingen aan te brengen. Toch werd de authentieke uitstraling van het pand behouden waardoor het een van de mooiste en tevens ook belangrijkste gebouwen is van de stad. Voor mensen die houden van prachtige gebouwen met de nodige unieke elementen is een bezoek brengen aan het Huis van Pilato tijdens een stedentrip Sevilla dan ook beslist de moeite waard!

 • Kathedraal Maria de la Sede

De Kathedraal Maria de la Sede is een van de mooiste gotische kathedralen die er in Spanje zijn terug te vinden. Het is dan ook niet alleen het grootste religieuze gebouw van het land, daarnaast is het eveneens de derde grootste kathedraal van de wereld. Hoe indrukwekkend het bouwwerk ook mag zijn van buitenaf, het wordt zomaar nog mooier wanneer je de poort open doet en het interieur ontdekt. Let vooral ook op het prachtige praalgraf Colon dat vermoedelijk de stoffelijke resten van Christoffel Columbus bevat.

 • Torre de Don Fadrique

De Torre de Don Fadrique is een schitterende 12de-eeuwse toren die beschikt over een gotische stijl. De toren werd gebouwd in het jaar 1252 en had de functie om het paleis van de edelman Don Fadrique te beschermen. Tijdens een stedentrip Sevilla nodigen de tuinen rondom de toren en het klooster uit om even te ontsnappen aan de hectiek van de stad.

 • Torre del Oro

Eén van de meest opvallende elementen in het stadsbeeld van Sevilla is zonder twijfel de Torre del Oro. Deze “toren van het goud” maakte oorspronkelijk deel uit van de Moorse stadswallen, maar heeft door de jaren heen heel wat functies gehad. Het deed bijvoorbeeld dienst als gevangenis, maar ook als kapel, havenkantoor waar de goederen die per schip toekwamen geregistreerd moesten worden en ga zo maar door. Op vandaag is het maritiem museum van de stad er in terug te vinden.

Privé tour langs de belangrijkste monumenten

Zou je tijdens een stedentrip Sevilla niet alleen graag de belangrijkste monumenten van de stad willen ontdekken, maar zou je dat ook graag doen onder begeleiding van een ervaren gids? Dat kan! De website Viator.com biedt je namelijk de mogelijkheid om een begeleide, privé tour te boeken die je zowel kennis laat maken met de imposante kathedraal van de stad als met de Giralda toren, het Reales Alcázares en uiteraard mogen ook verschillende prachtige uitzichtpunten niet ontbreken. Ontdek de unieke schatten die deze sublieme Spaanse stad onder haar vleugels heeft waardoor je, je stedentrip Sevilla niet snel zal vergeten!

Openbaar vervoer in Sevilla

In tegenstelling tot wat veel mensen vermoeden is Sevilla lang niet zo uitgestrekt. Het relatief compacte formaat van het historisch centrum zorgt er dan ook voor dat de belangrijkste bezienswaardigheden allemaal op loopafstand van elkaar zijn terug te vinden. Een niet onaanzienlijk deel van de stad is ook voetgangersgebied met vele kronkelende straatjes die uitnodigen om te ontdekken,… maar niet met de auto!

Wanneer je toch een iets grotere afstand dient af te leggen kan het interessant zijn om gebruik te maken van het uitstekende busnetwerk. De stadsbusdienst beschikt over een groot aantal lijnen waarvan er vier doorheen het centrum lopen en nog eens vier de oude weg rondom de stad volgen. Het busnetwerk is goed georganiseerd en beschikt doorgaans over een degelijke en betrouwbare planning. Je moet er wel rekening mee houden dat de bus niet alleen het favoriete vervoermiddel van toeristen is in Sevilla, maar ook van de lokale bevolking. Dit zorgt er voor dat er altijd een flinke drukte heerst waardoor tickets op voorhand aangekocht dienen te worden. Je kan er tijdens een stedentrip Sevilla ook voor kiezen om gebruik te maken van een dagpas wat je de mogelijkheid biedt om een dag lang onbeperkt het openbaar vervoer te gebruiken.

Het metronetwerk van Sevilla is een van de jongste van Spanje. De metro opende haar deuren op 2 april 2009 en beschikt over 18,2 kilometer spoor waarvan 11 kilometer onder de grond. De verbindingen die de metro realiseert zijn goed en bestrijken de belangrijkste delen van de stad. Let op, net als voor de bus geldt ook voor de metro dat het er behoorlijk druk kan zijn.

Reizigers die graag een uitstap vanuit Sevilla naar de omgeving willen ondernemen kunnen er tot slot nog voor kiezen om een auto te huren of kunnen een van de vele taxi’s boeken. Taxi’s die over een groen brandend licht beschikken kan je gewoon overal in de stad tegenhouden.

Aanbod bekijken
 • Plaza-de-toros-stedentrip-sevilla
 • Sevilla-Alcázar-stedentrip
 • Sevilla-plaza-de-españa
 • Torre-del-oro-stedentrip-sevilla
stedentrips goedkoop
 • Leuke aanbiedingen
 • Groot assortiment
 • Online klantenservice
Klantbeoordeling

8,7

BEKIJK AANBOD
 • Beste prijs garantie
 • Geen extra kosten
 • 510.000 hotels
Klantbeoordeling

8,8

BEKIJK AANBOD
stedentrip aanbieding
 • Beste touroperator
 • +40 jaar ervaring
 • Enthousiast team
Klantbeoordeling

8,6

BEKIJK AANBOD
stedentrips-nl
 • +1000 hotels
 • Aanbiedingen
 • Uitgebreid aanbod
Klantbeoordeling

7,8

BEKIJK AANBOD
Vergelijk stedentrips
 • Hotel+ticket
 • Excursies bijboeken
 • Transfer mogelijk
Klantbeoordeling

7,4

BEKIJK AANBOD

Sevilla is een van de belangrijkste steden van Zuid-Spanje die ieder jaar opnieuw door een indrukwekkend aantal reizigers wordt bezocht. Het spreekt bijgevolg voor zich dat er alles aan wordt gedaan om de bereikbaarheid van deze parel van Andalusië zo optimaal mogelijk te houden. Wanneer je van plan bent om een stedentrip Sevilla te boeken en je graag een duidelijk beeld wenst van de mogelijkheden op vlak van vliegtickets, dan ben je hier alvast aan het juiste adres!

Goedkope vliegtickets Sevilla

Op de luchthaven Sevilla Airport vliegen verschillende low cost carriers waaronder Ryanair. Net als de gewone luchtvaartmaatschappijen die lijnvluchten uitvoeren vliegen ze op de internationale luchthaven die is gelegen op amper 9 kilometer van de stad. Buiten Ryanair kan je er ook voor kiezen om een goedkoop vliegticket naar Sevilla te boeken bij maatschappijen als Transavia en Vueling die er stuk voor stuk een frequent vluchtschema op nahouden.

Sevilla Airport

Sevilla Airport ligt zoals reeds aangegeven op een boogscheut van het centrum van de stad en is uitstekend bereikbaar via de snelweg A4. De afslag 532 en 533 bieden je als reiziger meteen toegang tot de parking van de luchthaven waardoor niet alleen de heen-, maar ook de terugreis steeds in alle comfort kan verlopen.

Van de luchthaven naar het centrum

Wanneer je op Sevilla Airport vliegt zal je doorgaans geen enkele moeite ondervinden om snel en eenvoudig naar het centrum van de stad af te reizen. Er is bijvoorbeeld een prima busverbinding die wordt verzorgd door de vervoersmaatschappij Tussam. De eindhalte van deze rit ligt net ten westen van het centrum, maar onderweg zijn er uiteraard verschillende haltes.

Wanneer je in het hart van de stad logeert is het aangeraden om uit te stappen bij de halte S. Bernardo. Ook Paseo Colon is een optie afhankelijk van de ligging van je accommodatie. De naam van de buslijn is EA Especial Aeropuerto en brengt je naar het centrum van Sevilla in amper 35 minuten tijd.

Een tweede mogelijkheid is het nemen van een taxi. Met de taxi doe je er zo’n 15 minuten over (afhankelijk van het verkeer uiteraard) en hoewel deze net iets duurder is dan de bus vallen de tarieven in deze Zuid-Spaanse stad behoorlijk goed mee! Wanneer je graag op iets comfortabelere wijze naar het centrum wenst af te reizen is ook dit zeker een mogelijkheid.

vliegtickets-tix
 • Zoover Award 2015
 • Zoek op budget
 • Vluchten vergelijken
Klantbeoordeling

7,8

BEKIJK AANBOD
WTC-vliegtickets
 • 1.000.000+ klanten
 • 30 jaar ervaring
 • 1# van NL
Klantbeoordeling

8,3

BEKIJK AANBOD
cheaptickets-vliegtickets
 • Betalen met iDeal
 • Snelle bevestiging
 • Online vergelijken
Klantbeoordeling

8,0

BEKIJK AANBOD
vliegtickets-boeken
 • Beste aanbieder NL
 • Gratis annuleren
 • Goedkoopste tickets
Klantbeoordeling

9,1

BEKIJK AANBOD
Schipholtickets
 • Eenvoudig boeken
 • Betrouwbaar
 • Online vergelijken
Klantbeoordeling

8,5

BEKIJK AANBOD

De populariteit van de stad Sevilla heeft er door de jaren heen voor gezorgd dat de toeristische infrastructuur er eentje is geworden om u tegen te zeggen. Deze bijzondere stad beschikt dan ook over een ruime waaier aan mogelijkheden gaande van eenvoudige hotels en hostels tot ronduit luxueuze accommodaties die je alle faciliteiten bieden waar je tijdens een stedentrip in Sevilla nood aan kunt hebben. Ook wanneer je gebruik wenst te kunnen maken van een prachtig dakterras of een ruim opgezet wellnesscentrum compleet met zwembad behoort dit steeds tot de mogelijkheden.

Goedkope hotels in Sevilla

Wanneer je tijdens een stedentrip Sevilla slechts over een beperkt budget beschikt, maar je toch wenst te kunnen genieten van het comfort dat een hotel te bieden heeft kan je er voor kiezen om een van de vele goedkope hotels te boeken die verspreid over de stad zijn terug te vinden. Goedkope hotels waaronder bijvoorbeeld het La Central Sevilla en de Ibis van de stad zijn wat dat betreft beslist een aanrader. Beide accommodaties kregen van gasten die er reeds verbleven uitstekende recensies en bieden een ruime basis aan comfort tegen een zeer aantrekkelijk prijskaartje.

Bekijk tijdens je zoektocht naar een accommodatie in de stad ook eens de mogelijkheden op vlak van appartementen. Vaak zijn er eenvoudige, maar zeer uitgebreide en goed gelegen appartementen te boeken tegen een opvallend voordelig prijskaartje. Aanraders op dit vlak zijn bijvoorbeeld de Virgenes Singular Apartments. Deze appartementen mogen dan een vrij klassieke inrichting hebben, ze bieden je alle comfort tegen een zeer toegankelijke prijs.

Hostels in Sevilla

Jongeren die een stedentrip Sevilla willen ondernemen of mensen die slechts zeer weinig tijd in hun accommodatie doorbrengen en daardoor genoegen willen nemen met het basiscomfort van een hostel komen in deze eigentijdse stad eveneens aan hun trekken. Hostels zoals het The Architect Hostel, The Spot Central Hostel en de Traveler’s Inn Sevilla maken het niet alleen mogelijk om tegen een echte spotprijs te verblijven in deze stad, bovendien vormt het de ideale ontmoetingsplaats tussen reizigers waardoor er ook nog eens fijne vriendschappen kunnen ontstaan. Wil je extra goedkoop logeren in het mooie Sevilla? Dan is het ontdekken van de vele interessante hostels bij Hostelworld.com absoluut de moeite waard!

hotels-boeken-stedentrip-booking
 • Gratis annuleren
 • Nederlands
 • Breed aanbod
Klantbeoordeling

8,5

BEKIJK AANBOD
stedentrips goedkoop
 • Vergelijken
 • Extra voordeel
 • Geen boekingskosten
Klantbeoordeling

8,8

BEKIJK AANBOD
hostelworld
 • Boekingsgarantie
 • Geen boekingskosten
 • Goedkoop
Klantbeoordeling

9,1

BEKIJK AANBOD
 • Beste prijs garantie
 • Geen extra kosten
 • 510.000 hotels
Klantbeoordeling

8,8

BEKIJK AANBOD
stedentrip aanbieding
 • Beste touroperator
 • +40 jaar ervaring
 • Enthousiast team
Klantbeoordeling

8,6

BEKIJK AANBOD

Wanneer je er voor hebt gekozen om een langere vakantie te boeken in Sevilla kan het idee al snel gaan spelen om niet alleen de stad zelf, maar ook haar prachtige omgeving te ontdekken. Je kan er in dit geval voor kiezen om een taxi te gebruiken, maar dat kost je al snel een behoorlijke som geld. Door een auto te huren bij verhuurbedrijven als Hertz en CarDelMar kan je niet alleen heel wat besparen, bovendien heb je ook nog eens de vrijheid om tijdens je vakantie de mooiste pareltjes uit de omgeving te ontdekken en dat ook nog eens op je eigen tempo. Ook een auto huren Sevilla? Ontdek dan snel de mogelijkheden die autoverhuurbedrijven als Hertz en CarDelMar je op dit vlak te bieden hebben!

Auto huren in Sevilla bij Hertz

Indien je er voor wenst te kiezen om tijdens je stedentrip Sevilla een auto te huren kan je daarvoor terecht in een van de verschillende vestigingen van Hertz die verspreid over de stad zijn terug te vinden. Wanneer je hebt gekozen om te vliegen op Sevilla Airport kan je door te boeken bij Hertz meteen je huurwagen op de luchthaven ophalen. Na je vakantie lever je hem gewoon terug af op de parking waarna de terugreis kan worden aangevat, zeer eenvoudig dus! In het centrum zelf kan je een vestiging van het autoverhuurbedrijf vinden aan de Avenida Kansas City Parking Area. Wanneer je er voor kiest om een auto te huren in Sevilla bij Hertz kan je een keuze maken uit een relatief uitgebreid aanbod aan mogelijkheden terwijl je nooit teveel zal betalen voor jouw huurauto!

Auto huren in Sevilla bij CarDelMar

Wil je graag een auto huren Sevilla tegen de best mogelijke voorwaarden? In dat geval kan het eveneens interessant zijn om de mogelijkheden bij CarDelMar te ontdekken. Dit autoverhuurbedrijf staat er om bekend een verzekering aan te bieden aan reizigers zonder eigen risico en bovendien kan je, je huurauto ook nog eens kosteloos annuleren wanneer je stedentrip Sevilla onverwacht toch niet door kan gaan. Je huurauto bij CarDelMar in Sevilla oppikken doe je overigens eveneens op de luchthaven waardoor je meteen onbezorgd aan je vakantie kan beginnen!

auto-huren-stedentrip-hertz
 • Beste prijsgarantie
 • Geen annuleringskosten
 • Geen extra kosten
Klantbeoordeling

6,0

BEKIJK AANBOD
autoeurope-autoverhuur
 • Geen creditcardkosten
 • +60 jaar ervaring
 • Mobiele apps
Klantbeoordeling

7,1

BEKIJK AANBOD
cardelmar-auto-huren
 • Geen eigen risico
 • Gratis annuleren
 • Geen extra kosten
Klantbeoordeling

8,1

BEKIJK AANBOD
cheapcars-autoverhuur
 • Gratis annuleren
 • +1000 aanbieders
 • Geen extra kosten
Klantbeoordeling

6,0

BEKIJK AANBOD
alamo-autoverhuur
 • No-Risk garantie
 • +2000 locaties
 • Geen extra kosten
Klantbeoordeling

7,4

BEKIJK AANBOD
 • shoppen Londen oxford street

  Londen, heerlijk shoppen voor ieders budget

  Ieder jaar opnieuw boeken veel mensen een stedentrip Londen, niet alleen om er kennis te maken met de vele bezienswaardigheden van de stad, maar ook om er heerlijk te gaa

  Lees verder
 • Parkeren bij vliegveld Schiphol, zorgeloos op vakantie

  Wanneer je met de auto naar de luchthaven van Schiphol reist zal je deze altijd met een gerust hart willen parkeren. Niets is namelijk zo vervelend om op vakantie te m

  Lees verder
 • Op stedentrip vanaf Eindhoven, goedkoop op vakantie

  Wanneer je woonachtig bent in de omgeving van Eindhoven of wanneer je de drukte van andere Nederlandse luchthavens zoals deze van Schiphol het liefst wil ontwijken kan je

  Lees verder
 • Musicals in Londen, een onvergetelijke ervaring

  Tijdens een stedentrip Londen zal je er niet voor willen kiezen om 's avonds gewoon in je hotel of andere accommodatie te blijven. Londen is namelijk een stad die je de k

  Lees verder
 • Met de trein op stedentrip, stedentrips binnen handbereik

  Steeds meer mensen die een stedentrip boeken kiezen er voor om gebruik te maken van de trein als transportmiddel. De treinen van NS International waaronder de Thalys, ICE

  Lees verder
 • musicals New-york

  Musicals in New York, een unieke ervaring

  Wanneer je er voor hebt gekozen om een stedentrip New York te boeken krijg je een enorm uitgebreid aanbod aan mogelijkheden voorgeschoteld. Zowel tijdens de dag als na he

  Lees verder
 • Verken Dublin in een Hop on Hop Off bus

  Heb je een stedentrip Dublin geboekt, maar verblijf je slechts enkele dagen in deze Ierse stad? Wil je tijdens je korte verblijf graag zoveel mogelijk van de stad gezien

  Lees verder
 • Busreis naar Parijs – een goedkope stedentrip

  Veel mensen die Parijs willen ontdekken kiezen er tegenwoordig voor om gebruik te maken van de bus. Het boeken van een busreis naar Parijs is voor een echt voordelige

  Lees verder
 • online stedentrip boeken

  Online stedentrip boeken financieel zeer interessant

  Zou je graag binnenkort een stedentrip boeken, maar wil je het kostenplaatje van je reis zoveel mogelijk beperken? In dat geval kan het voor jou een interessante mogelijk

  Lees verder
 • handbagage ryanair

  De afmetingen en regels van de handbagage bij Ryanair

  Wanneer je er voor kiest om voor je stedentrip een vlucht met Ryanair te boeken en je graag de kostprijs van je vlucht zoveel mogelijk wenst te beperken kan het interessa

  Lees verder

Over Stedentripidee

Op stedentripidee.nl vindt u de leukste aanbiedingen voor uw geweldige stedentrip.!

Waarom Stedentripidee?

 • Groot aanbod stedentrips
 • Zeer veel steden informatie
 • Direct boeken en alle informatie verzameld

Handige links

Partners